Розпочинаємо вести фотоблог

00:00,
26 Квітня 2011
495

Розпочинаємо вести фотоблог

00:00,
26 Квітня 2011
495
Розпочинаємо вести фотоблог
Менше тексту, більше картинок — популярний тренд у світі, де камери смартфонів стають все якіснішими.

 

Фотографії, які зроблені смартфонами останніх моделей, вже кращі за «мильничні», деякі підбираються до якості професійних. Коли ритм життя неймовірно швидкий, поділитися візуальним образом за допомогою кількох натискань кнопок зручніше, ніж описувати подію чи настрій. І завжди краще один раз побачити. Тому вам потрібен фотоблог. Отже, з чого розпочати?

 

1. Оберіть платформу.

 

Ви у своєму фотоблозі творець, куратор чи натхненник для інших користувачів? Треба визначитися зі ступенем залученості до вашого проекту інших людей, залежно від того, хочете ви вести суто особистий блог із власних світлин, набираєте їх з інтернету чи очолюєте краудсорсинговий проект. У першому випадку найсильнішим буде ваш контроль за зображеннями, в останньому – соціальна залученість.

 

Ось топ-3 безкоштовних веб-платформ:

Blogger. Швидкий та простий сервіс від Google, легко редагувати шаблони, базовий функціонал для того, щоб ділитися фото.

 

WordPress. Високий рівень кастомізації, низький – соціальної залученості. Багато плагінів на всі смаки, але розкручувати блог і шукати читачів вам доведеться самому.

 

Tumblr. Максимально спрощений і ультрасоціальний. Плюси: багато користувачів, легко дружити, ділитися, ставити лайки, коментувати тощо. Мінуси: нереально контролювати репост вашого контенту.

 

 

2. Налаштуйте ваш фотоблог

 

Спитайте себе: що ви хочете, щоб читач отримував від вашого контенту? Послідовність і гармонійність в межах обраного формату – ключові.

 

Завжди зменшуйте оригінальні зображення до одного розміру.

 

Уніфікуйте підписи-пояснення під зображеннями.

 

Постіть милосердно: не спамте великою кількістю, бажано також встановити фіксований час, в який читачів звикнуть отримувати оновлення.

 

Дотримуйтесь формату: якщо це фотоблог, не постіть туди відео, аудіо і великі тексти. Це розмиває сприйняття.

 

3. Займіться промоцією.

 

Залучіть аудиторію. Люди найохочіше діляться контентом тоді, коли вони брали участь у його створенні, тож відкрийте лінії комунікації: коментарі, зворотній зв’язок, фотовідповіді тощо.

 

Діліться любов’ю. Більше лайкайте постинги інших, і вони лайкатмуть ваші.

 

Прислухайтеся до своєї аудиторії. Дізнавайтеся, що їм подобається і що ні, відзначайте для себе, які фото отримали найбільше уваги. Змінюйтесь відповідно.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thomashawk.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду