У Мінську відбулася міжнародна конференція фотографів із країн Східного партнерства

00:00,
4 Квітня 2013
1146

У Мінську відбулася міжнародна конференція фотографів із країн Східного партнерства

00:00,
4 Квітня 2013
1146
У Мінську відбулася міжнародна конференція фотографів із країн Східного партнерства
21-22 березня у Мінську відбулася конференція «Фотографія у Східному партнерстві: виклики та можливості», повідомляється у пресс-релізі Представництва ЄС в Україні.

Конференцію відвідали представники асоціації фотографів з усіх країн-учасниць Східного партнерства: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України. Захід було організовано проектом «Увага, посмішка!» у рамках програми «Культура» Східного партнерства.

 

Конференція розпочалася з фотовиставки «Документ і зображення: коли фотожурналістика стає мистецтвом». На виставці були представлені роботи фотожурналістів з Білорусі, Вірменії, Грузії та Азербайджану.

 

Учасники конференції обговорювали, зокрема, нові тенденції у навчальних програмах професійних фотографів, збереження фотоспадку, перспективи розвитку сучасної фотографі. Також представники асоціації фотографів висловили ідею створення спільного порталу фотографій Східного партнерстваза його розробку могли б взятися партнери проекту «Увага, посмішка!», відзначили вони.

 

Крім цього, учасники конференції зійшлися у думці, що однією з проблем, з якими зіштовхуються країни Східного партнерства, є відсутність спільного бачення шляхів розвитку фотографії.

 

Проект «Увага, посмішка!» покликаний зміцнити потенціал асоціацій фотографів у регіоні Східного партнерства та допомогти їм налагодити комунікацію між собою. Також проект спрямований на розширення можливостей фотографів у створенні і реалізації високоякісних тематичних фотографій про Східне партнерство.

 

Мета програми «Культура» Східного партнерства полягає в допомозі країнам-партнерам у проведенні реформи культурної політики, а також нарощуванні потенціалу та підвищенні професіоналізму культурних діячів. Програма підтримує регіональні ініціативи, які за допомогою культури сприяють економічному розвитку, соціальній інтеграції, розв’язанню конфліктів і налагодженню міжкультурного діалогу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Blogspot/tracssy.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду