Іспанська влада бере суспільне мовлення під свій контроль

00:00,
21 Травня 2012
391

Іспанська влада бере суспільне мовлення під свій контроль

00:00,
21 Травня 2012
391
Іспанська влада бере суспільне мовлення під свій контроль
Зважаючи на фінансову кризу телерадіокомпанії RTVE, Будинок Конгресу країни вніс зміни до постанови про управління корпорацією.

Сама система суспільного мовлення не зазнала значних трансформацій. Проте деякі зміни  в механізмі керування мовником відбулися. Так, відтепер для призначення голови та директора RTVE (The Corporación de Radio y Televisión Española) більше не потрібно, щоб кандидат набирав дві третини голосів Палати. Відповідно, відбір на цю посаду здійснюватиметься шляхом визначення кваліфікаційного рівня кандидатів. Однак критерії відповідності конкретним вимогам владою не оголошуються.

Крім того, влада вирішила зменшити кількість членів ради директорів мовника з 12 до 9. Можновладці аргументують свої дії тим, що такий крок дозволить зекономити близько €342 тис. протягом року, адже зарплати членів ради за 2012 рік вже склали €114 тис.

Однак представник опозиції Річард Сіксто (Richard Sixto) вважає, що влада приховує свої справжні наміри. Він зауважує, що під вимушеною економією насправді приховується бажання безпосередньо керувати суспільним мовником і, як наслідок, позбавити його незалежності.

Джерело: Rapid TV News

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
rts.rs
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду