Репортажі ВВС перевірять на наявність ліберальної упередженості

00:00,
16 Жовтня 2012
337

Репортажі ВВС перевірять на наявність ліберальної упередженості

00:00,
16 Жовтня 2012
337
Репортажі ВВС перевірять на наявність ліберальної упередженості
До ВВС надійшли скарги про те, що канали корпорації часто подають інформацію упереджено. У відповідь на це голова наглядового органу BBC Trust розпорядився провести дослідження контенту мовника на відповідність принципам об’єктивності.

За словами голови Ради, лорда Крістофера Паттена (Christopher Patten), найбільш часто BBC News звинувачують в упередженості у зв'язку з сюжетами, що присвячені проблемам релігії, імміграції та європейської інтеграції. Як правило, телерадіокомпанію викривають у льоволіберальних симпатіях. Паттен визнав, що ці звинувачення можуть бути обґрунтованими.

Цей розгляд стане вже п'ятою перевіркою такого виду за всю історію ВВС. Минула атестація, проведена в 2007 році, показала, що в службах корпорації поширена «підсвідома само цензура», а деякі точки зору не знаходять відображення в ефірі через прихильність співробітників ліберальним цінностям.

Лорд Крістофер Паттен / Фото: naomicanton

Проведення перевірки буде доручено незалежним експертам. Їм, зокрема, належить з'ясувати, чи змінився редакційний підхід до висвітлення подій у порівнянні з 2007 роком. Як очікується, результати BBC Trust оприлюднить на початку 2013 року.

Найбільш часто з критикою на адресу ВВС виступають видання, що більш-менш відкрито дотримуються правоцентристських і правих поглядів, такі як The Daily Mail і The Daily Telegraph. Так, автор останньої 11 жовтня викрив журналістів ВВС в тому, що промова прем'єр-міністра і консерватора Девіда Кемерона (David Cameron) не удостоїлася в телеефірі місця головного сюжету.

Джерело: The Guardian

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
stuartearl
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду