Лорд Паттен: BBC потребує радикальної структурної перебудови

00:00,
13 Листопада 2012
414

Лорд Паттен: BBC потребує радикальної структурної перебудови

00:00,
13 Листопада 2012
414
Лорд Паттен: BBC потребує радикальної структурної перебудови
Глава BBC Trust лорд Крістофер Паттен (Lord Patten) висловився на тлі зростаючої кризи корпорації, яка призвела до відставки Джорджа Ентвістла з посади генерального директора.

Джордж Ентвістл (George Entwistle) пішов у відставку після виходу в ефір неправдивого репортажу програми Newsnight, який був присвячений викриттю злочинного співтовариства педофілів, першочергово пов’язаного з колишнім ведучим ВВС Джиммі Севілом (Jimmy Savile). До цього товариства помилково віднесли і високопоставленого члена британської Консервативної партії. Він же категорично спростував свою причетність до випадків педофілії і пригрозив подати до суду на журналістів. ВВС принесла політику офіційні вибачення.

Лорд Паттен так прокоментував відставку Ентвістла: «Він – головний редактор прекрасної новинної організації, і, я думаю, він відчував, що повинен взяти відповідальність за жахливу журналістику, яка спотворила випуск програми Newsnight».

Голова наглядової ради британської телерадіомовної корпорації ВВС лорд Крістофер Паттен заявив, що у зв’язку з цими подіями компанія потребує «радикальної структурної перебудови».

«Коли я обійняв посаду голови BBC Trust, я сказав, що BBC, хоч і не ідеальною, але найкращою телекомпанією у світі. Я вважаю так і сьогодні. Тут повно дуже талановитих та відданих своїй справі людей, які роблять якісні  програми і шукають інноваційні шляхи донесення своїх ідей до аудиторії»,  – зазначив він.

Лорд Паттен також зазначив, що: «переважна більшість співробітників BBC не мають нічого спільного з цим сумним епізодом, і я шкодую, що їм довелося все це пережити».

На його думку, тепер пріоритетом ВВС має стати розслідування, яке пояснило б, чому Newsnight витягнула на поверхню деталі злочинною діяльності Джиммі Севіла тільки зараз.

Паттен відмовився давати конкретні гарантії що майбутнього програми  Newsnight. Але заявив, що пускати в ефір цю програму «було жахливим рішенням, і люди повинні взяти на себе відповідальність за це. Таким чином, потенційно громадськість він може вимагати відставки й інших членів команди».

«Я думаю, що моя робота зараз полягає в тому, щоб допомогти корпорації винести уроки з цієї ситуації та відновити довіру до BBC. На нас очікує складний шлях реформ, перш за все, в управлінні службою розслідувань», – підсумував він.

Джерело: The Guardian, The Telegraph

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
лорд Паттен
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду