Скарлетт Йоханссон втішається, що «хакерацці» засудили

00:00,
22 Грудня 2012
627

Скарлетт Йоханссон втішається, що «хакерацці» засудили

00:00,
22 Грудня 2012
627
Скарлетт Йоханссон втішається, що «хакерацці» засудили
Американського «хакерацці» Крістофера Чейні (Christopher Chaney), який зламав електронні пошти близько 50 зірок,  засуджено у Лос-Анджелесі до 10-річного  тюремного ув’язнення, пише Paris Match.

«Чейні винний у тому, що  викрав десятки особистих  знімків,  розмістивши їх в інтернеті на оглядини кожному. Ця справа нагадує, що кіберзлочинність – реальна загроза для всіх американців», – заявив прокурор Андре Біротт-молодший (Andre Birotte Jr.)

«Хакерацці» зобов’язали також сплатити $76 тис. відшкодувань Скарлетт Йоханссон (Scarlett Johansson),  Крістіні Агілері  (Christina Aguilera) та Рені Олстед (Renee Olstead). 

Чейні спровокував скандал, розмістивши в інтернеті знімки оголеної акторки Скарлетт Йоханссон. «На двох з фото, які побачив увесь світ, її тіло ледь прикрите. У ванній кімнаті за допомогою мобільного телефону Скарлетт увічнила свою красу через відображення у дзеркалі. Другий знімок – ще відвертіший», – так змальовує ситуацію схильне до пікантних подробиць французьке видання.

Після того, як знімки набули розголосу, Йоханссон стверджувала,  що вони  призначалися  для  її тодішнього чоловіка, актора Райана Рейнольдса (Ryan Reynolds). «Я не гралася в порно», – заявила вона популярному американському часопису Vanity Fair. Водночас акторка висловила занепокоєння щодо втручання в її приватне життя.  «Виходить, якщо ти акторка, то не маєш на це права. Яка несправедливість!», – бідкалася вона CNN.

40-річний  «голлівудський хакер» пояснив  Action News,  що «все почалося з цікавості, а переросло у манію спостерігати за життям знаменитостей, яких бачиш тільки на великому екрані». Водночас він стверджував, що «не використовував знімки,  викрадені з електронної пошти, для  шантажу їхніх  власників».

Чейні визнав себе винним за дев’ятьма  пунктами висунутого  проти нього звинувачення, зокрема, – у зламі та пошкодженні комп’ютерних систем.  В обмін на це прокурор погодився відмовитися від деяких звинувачень, наприклад, у  викраденні даних за обтяжливих обставин.

«Хакерацці» охоче розповів про свої методи, використовуючи які він зламував електронні поштові скриньки зірок, і викрадав з них усе, що його цікавило, головним чином – знімки та сценарії. Чейні навіть зумів встановити систему, яка дозволяла йому отримувати вхідні та надіслані електронні листи зірок. Також хакер мав доступ до всіх контактів осіб, за якими стежив.

Серед інших жертв Крістофера Чейні – Том Круз (Tom Cruise),  Міла Куніс (Mila Kunis), Майлі Сайрус (Miley Cyrus), Джессіка Альба (Jessica Alba), Ванесса Гадженс (Vanessa Hudgens)  і Селена Гомес (Selena Gomez), відзначає Paris Match.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Fanpop
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду