Російська сторона: виставку голландського фотографа відмінили з його вини

00:00,
11 Жовтня 2013
475

Російська сторона: виставку голландського фотографа відмінили з його вини

00:00,
11 Жовтня 2013
475
Російська сторона: виставку голландського фотографа відмінили з його вини
Центр сучасного мистецтва «Винзавод» оприлюднив офіційне пояснення відміни The Sochi Project.

За версією російської сторони проекту, це сталося, тому що фотограф не надав необхідні документи та не підписав договір. «Автор досі не підписав договір і не передав нам роботи на інші матеріали про проекту», - йдеться у офіційному повідомленні Центру.

«Винзавод» також не виключає можливості відновити співпрацю. «Ми готові розглянути нову дату проведення даної виставки у ЦСМ «Винзавод» у випадку виконання усіх домовленостей, а саме – підписання договору і надання паном Хорнстра усіх необхідних матеріалів по проекту», - дипломатично зауважують у Центрі.

Нагадаємо, що 10 жовтня на сторінці The Sochi Project у Facebook повідомили про рішення московської інституції відмінити виставку. За їхньою версією, причиною стала відмова голландським авторам проекту - фотографу Робу Хорнстрі та журналісту Арнольду ван Брюггену - у видачі віз в Росію. Після цього, як пояснюється, «Винзавод» виставив низку бюрократичних перешкод, тобто «запанікував і відкликав свою підтримку».

Вони також прийняли рішення про відкриття експозиції  The Sochi Project у приміщенні театру Stadsschouwburg Amsterdam. 

Раніше Роб Хорнстра припускав, що причиною відмови у в’їзді в Росію міг стати саме цей проект, точніше те, як автори представили у ньому Сочі та кавказький регіон напередодні зимової Олімпіади-2014. «Те, що ми робимо, - це спосіб показати реальність, принаймні, ту, яку ми бачили. А вони намагаються показати тільки, які чудові вони організували Ігри. Так що це – єдина причина не пускати нас у Росію, котру я собі можу уявити», - підсумував він. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Арнольд ван Брюгген і Роб Хорнстра. facebook.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду