Американські спецслужби інфікували вірусами понад 50 тис. комп’ютерних мереж по всьому світу

00:00,
25 Листопада 2013
545

Американські спецслужби інфікували вірусами понад 50 тис. комп’ютерних мереж по всьому світу

00:00,
25 Листопада 2013
545
Американські спецслужби інфікували вірусами понад 50 тис. комп’ютерних мереж по всьому світу
Агентство національної безпеки США зламало понад 50 тис. комп’ютерних мереж і заразило їх вірусами, що встановлюють шпигунське програмне забезпечення. 

Таку інформацію оприлюднила голландська газета NRC Handelsblad з посиланням на секретні слайди Едварда Сноудена, повідомляє Mashable. На слайдах, датованих 2012 роком, представлена карта світу, де вказані 50 тис. «встановлень» категорії CNE (Computer Network Exploitation, «використання комп’ютерних мереж») – цей спеціальний термін у АНБ використовують для означення вірусних програм.

Як стверджується у голландській статті, одна з таких атак була спрямована проти бельгійської телекомунікаційної компанії Belgacom і здійснена елітною командою хакерів АНБ підрозділом Tailored Access Operations. Хоча раніше відповідальність за напад на Belgacom покладалася на АНБ та британський Центр урядового зв’язку (GCHQ).

Шкідливі програми здатні збирати дані як про користувачів, так і формацію про системи чи мережі. Хакери з АНБ могли управляти ними на відстані. «Такі імплантанти діють як «приховані команди», що можуть бути активовані простим натиском на кнопки», - пише NRC Handelsblad.

Тим часом, The New York Times опублікувала інший документ Сноудена, в якому АНБ повідомляло, що проходить «золоту еру» по збору інформації шляхом перехоплення сигналів. Документ окреслює стратегію Агентства з 2012 по 2016 рр. Водночас, згідно наявній в ньому інформації, у спецслужбі протестували проти того, що американське законодавства не дозволяє здійснювати нагляд у більших масштабах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dailytech.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду