ГО «Телекритика» шукає журналіста-розслідувача для спецпроекту

00:00,
28 Січня 2014
424

ГО «Телекритика» шукає журналіста-розслідувача для спецпроекту

00:00,
28 Січня 2014
424
ГО «Телекритика» шукає журналіста-розслідувача для спецпроекту
Розслідування має викривати способи обходу тютюновими компаніями законодавства щодо заборони реклами, стимулювання збуту і спонсорства тютюнових виробів.

Можливі напрямки розслідування:

1) Викладка сигарет на вітринах кіосків (домовленості тютюнових компаній з власниками кіосків щодо певної викладки товару, розміщення світлових рамок та інших елементів, що привертають увагу до конкретного сигаретного бренду, умови домовленостей);

2) Робота промоутерів тютюнових компаній біля кіосків, у закладах харчування тощо (інструктаж промоутерів, умови домовленостей з власниками кіосків або закладів харчування щодо їх присутності).

Запропоновані теми не є вичерпними. Розслідування може стосуватися й інших аспектів обходу тютюновими компаніями законодавства та нових способів просування сигарет.   

Журналіста-розслідувача буде обрано на конкурсній основі. Аби взяти участь у відборі, слід надіслати на e-mail zaslavskiyj.tk@gmail.com (Євген Заславський):

- резюме,

- перелік попередніх журналістських розслідувань і лінки на опубліковані матеріали,

- пропозиції щодо напрямків і конкретних тем розслідування,

- орієнтовний план розслідування та терміни реалізації. 

Заявки приймаються до 9 лютого 2014 року включно.

Кандидатів, які пройдуть перший тур відбору, буде запрошено на співбесіду 11-12 лютого 2014 року.

Нагадуємо, з вересня 2012 року в Україні діє закон, який повністю забороняє рекламу, просування тютюнових виробів і стимулювання їх збуту. Завдяки цьому з точок продажу дійсно зникла пряма реклама сигарет, однак з’явилися виконані у кольорах сигаретних брендів підсвітки, специфічна викладка сигарет. Тютюнові компанії стверджують, що подібні прийоми не є рекламою, а власники кіосків, мовляв, самі, без впливу тютюнового бізнесу, вирішують, як їм викладати товар на вітринах, на чому акцентувати увагу. Під заборону потрапила і робота промоутерів, однак останні й досі продовжують з’являтися у точках продажів сигарет.    

З результатами громадського моніторингу виконання закону про заборону реклами сигарет, а також переліком основних порушень і способів обходу законодавства, можна ознайомитися тут.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
theodorewatson.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду