У Румунії проаналізували кількість насильства в телеефірі

00:00,
12 Жовтня 2010
484

У Румунії проаналізували кількість насильства в телеефірі

00:00,
12 Жовтня 2010
484
У Румунії проаналізували кількість насильства в телеефірі
ЮНІСЕФ Румунії разом із Національною аудіовізуального радою (ПАР) і Центром досліджень ЗМІ та нових комунікаційних технологій Бухарестського університету здійснили контент-аналіз ефіру 11 каналів румунського ТБ. Предметом дослідження були сцени насильства в ефірі.

 

За результатами аналізу, лідером із кількості сцен насильства на екранах став канал ProTV (23,4 акти насильства протягом 60 хвилин мовлення), тоді як останнім у цьому рейтингу виявився канал TVR1 (9 актів насильства за 60 хвилин).

 

Три досліджених дитячих канали (Cartoon Network, Jetix та «Мінімакс») показали у своїх мультфільмах від 20 до 37 актів насильства за годину. В цілому, дослідження з’ясувало, що найпоширенішим видом насильства в ефірі є словесне (44% всіх актів насильства), на другому місці – фізичне насильство (33,6%).

 

Примітка

Під час дослідження було проаналізовано 348 годин різноманітних програм в ефірі протягом одного тижня. В дослідженні брали участь TVR1, ProTV, ACASA, Antena1, Antena3, RealitateaTV, PrimaTV, OTV та дитячі канали Cartoon Network, Jetix та Мінімакс. Метою дослідження було підвищити обізнаність стосовно впливу опосередкованого насильства на дітей та підкреслити відповідальність сім’ї, школи і ЗМІ у справі захисту юних глядачів.

 

"Медіаграмотність"

Детальніше – тут.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду