Донецьким журналістам погрожують через висвітлення виборів ректора ДонНУ

00:00,
14 Січня 2011
372

Донецьким журналістам погрожують через висвітлення виборів ректора ДонНУ

00:00,
14 Січня 2011
372
Донецьким журналістам погрожують через висвітлення виборів ректора ДонНУ
Маніпуляції навколо вишу тривають.

Представники кандидатів на посаду ректора Донецького національного університету Петра Єгорова та Юрія Лисенка — донецькі журналісти Тимофій Златкін та Данило Чикін — закликають стежити за розвитком подій навколо виборів ректора Донецького національного університету і перевіряти будь–яку інформацію на цю тему, пише «Україна молода».

 

Нагадаємо, 29 липня цього року міністр освіти Дмитро Табачник звільнив без добровільної згоди ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка. В.о. ректора був призначений проректор Андрій Кучко, але невдовзі його також звільнили, призначивши замість нього Петра Єгорова.

 

Загалом на посаду ректора претендували Петро Єгоров, Володимир Шевченко та Юрій Лисенко. Незадовго до виборів ректора Володимир Шевченко зняв свою кандидатуру, заявивши, що одержує погрози. 10 грудня конференція трудового колективу ДонНУ обрала Юрія Лисенка для затвердження Міністерством освіти, науки, молоді і спорту на посаді ректора вишу. З цього моменту Юрій Лисенко й опинився «під прицілом» правоохоронців, так і не приступивши до обов’язків.

 

«Донецький університет — найбільший вищий навчальний заклад на сході країни. Політична й ідеологічна позиція попереднього ректора університету була невизначеною, відтак, окреме коло зацікавлених осіб — група впливу на рівні заступника «губернатора», вирішили поставити людину більш лояльну», — зазначив представник пана Лисенка Данило Чикін. За його словами, широкий громадський резонанс — єдина надія на справедливе вирішення питання й на те, що «не відбудеться беззаконня і рейдерського захоплення вишу».

 

Данило Чикін каже, що йому зателефонували невідомі, які відрекомендувалися працівниками облдержадміністрації, й рекомендували утриматись від висвітлення теми виборів ректора ДонНУ. У свою чергу представник Петра Єгорова Тимофій Златкін розкритикував висвітлення журналістами конфлікту навколо Донецького університету. «В нашому регіоні ситуація висвітлюється необ’єктивно. Багато статтей, які я читав в інтернеті, мають замовний характер, немає жодних посилань на джерела», — зазначив Тимофій.

 

25 січня в Київському окружному адміністративному суді відбудеться засідання з питання законності виборів ректора ДонНУ. Нагадаємо, в адмінсуді відкрито провадження за позовом Олександра Користіна, який звернувся до суду з вимогою анулювати результати виборів ректора ДонНУ. За словами професора Користіна, він не встиг взяти участь у конкурсі на посаду ректора, хоча напередодні подав усі необхідні документи. У зв’язку з судовими розглядами суд виніс визначення, згідно з яким Міносвіти заборонили підписувати контракт з Юрієм Лисенком, який переміг на виборах на посаду ректора університету. Останній наприкінці грудня подав апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду про заборону Міністерству освіти, науки, молоді і спорту підписувати з ним контракт.

 

Екс–ректор університету Володимир Шевченко вважає, що нині ситуація складається на користь Олександра Користіна, а Міносвіти, таким чином, сподівається отримати у статусі ректора «потрібну людину».

 

«Медіаграмотність» за матеріалами «України молодої»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду