Палестинського журналіста судять за фото в Facebook

00:00,
23 Січня 2011
460

Палестинського журналіста судять за фото в Facebook

00:00,
23 Січня 2011
460
Палестинського журналіста судять за фото в Facebook
За законом про… образу честі і гідності короля Йорданії.

Мамду Хамамре, кореспондент палестинського телеканалу «Аль-Кудс», близького до руху «Хамас», постане перед судом Вифлеєма за публікацію у Facebook фотографії, яка висміює президента Палестинської автономії. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

 

На тому фото президент Палестини Махмуд Аббас був зображений поруч із сирійським актором, який грав шпигуна у популярному в арабському світі серіалі. На думку властей, це фото можна сприйняти як обвинувачення президента у зраді («Хамас» закидає Аббасу шпигування на користь Ізраїлю).

 

Журналіста звинувачують у наклепі, образі честі та гідності. Тим часом Хамамре стверджує, що фото актора на Facebook опублікував не він, а хтось інший– його лише позначили на цьому зображенні, аби привернути увагу. Така практика вельми поширена в соціальній мережі.

 

За словами батька журналіста, у вересні, невдовзі після публікації фото, співробітники палестинської розвідки обшукали їхній будинок та вилучили два комп’ютери, а також вимусили Хамамре надати їм пароль до його облікового запису в Facebook. Адвокат журналіста Сана Аранкі каже, що її клієнтові протягом 50-денного утримання під вартою забороняли бачитись із рідними, і вважає, що арешт Хамамре суперечить палестинським законам. Журналіста судитимуть за порушення законів Йорданії, а не Палестинської автономії.

 

«Тепер я вдаюся до самоцензури, - цитує Хамамре The Huffington Post. – Тепер я обережний у висловлюваннях».

 

У грудні палестинська влада також використала йорданський закон «про образу честі і гідності короля», аби заарештувати менеджера радіо «Вифлеєм 2000» Джорджа Канаваті, який критикував палестинського президента. Одначе Канаваті був звільнений за кілька днів.

 

«Медіаграмотність»

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду