Землетрус в Японії приніс рекордні рейтинги онлайн- та теленовинам

00:00,
17 Березня 2011
697

Землетрус в Японії приніс рекордні рейтинги онлайн- та теленовинам

00:00,
17 Березня 2011
697
Землетрус в Японії приніс рекордні рейтинги онлайн- та теленовинам
Безпрецедентного масштабу лихо в Японії спричинило у всьому світі бум інтересу до новин.

 

На сайті BBC News встановлено абсолютний рекорд відвідуваності – 15,9 млн унікальних користувачів, з них 9 мільйонів читали тексти на головній і 6 дивились живу трансляцію.

 

Минулий рекорд, дня оголошення результатів виборів, становив 11,4 млн відвідувачів.  Сайт ВВС зафіксував також найвідвідуваніший у своїй історії вікенд – 10 млн людей у суботу і 8 млн в неділю.

 

CNN теж відчув значне зростання інтересу людей, 264 млн переглядів сторінок сайту, а відеотрансляцію подивилися 87 мільйонів глядачів – за три дні після землетрусу аудиторія перевищила середньомісячну.

 

У сторінки Sky News трафік зріс удвічі, до 5 мільйонів відвідувачів,  у Channel 4 він потроївся.

 

Bloomberg TV першими повідомили про землетрус – через 6 хвилин після найсильнішого поштовху. У наступні години і дні рейтинги зросли у більшості каналів, які транслювали відео з Японії. Зокрема, п’ятниця, перший день трагедії, стала для Sky News одним з 10 найрейтинговішихв історіїднів, більшим інтерес був лише до війни в Іраку.  

 

Не відставали і соціальні мережі. У першу годину після землетрусу Tweet-o-Meter зареєстрував потік твітів з Японії близько 1200 на хвилину.  В середу, в години очікування імовірного вибуху ядерного реактора, японці твітили так само інтенсивно.  Слова quake, tsunami та nuclear були найпопулярнішими запитами у твітері.  Твітер-акаунт CNN з  фоловили вдесятеро більше людей, ніж завжди.  На ютубі 10 мільйонів переглядів здобув ролик каналу Russia Today, де добре видно хвилю цунамі.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду