ms.detector.media
17.03.2011 00:00
Землетрус в Японії приніс рекордні рейтинги онлайн- та теленовинам
Безпрецедентного масштабу лихо в Японії спричинило у всьому світі бум інтересу до новин.

 

На сайті BBC News встановлено абсолютний рекорд відвідуваності – 15,9 млн унікальних користувачів, з них 9 мільйонів читали тексти на головній і 6 дивились живу трансляцію.

 

Минулий рекорд, дня оголошення результатів виборів, становив 11,4 млн відвідувачів.  Сайт ВВС зафіксував також найвідвідуваніший у своїй історії вікенд – 10 млн людей у суботу і 8 млн в неділю.

 

CNN теж відчув значне зростання інтересу людей, 264 млн переглядів сторінок сайту, а відеотрансляцію подивилися 87 мільйонів глядачів – за три дні після землетрусу аудиторія перевищила середньомісячну.

 

У сторінки Sky News трафік зріс удвічі, до 5 мільйонів відвідувачів,  у Channel 4 він потроївся.

 

Bloomberg TV першими повідомили про землетрус – через 6 хвилин після найсильнішого поштовху. У наступні години і дні рейтинги зросли у більшості каналів, які транслювали відео з Японії. Зокрема, п’ятниця, перший день трагедії, стала для Sky News одним з 10 найрейтинговішихв історіїднів, більшим інтерес був лише до війни в Іраку.  

 

Не відставали і соціальні мережі. У першу годину після землетрусу Tweet-o-Meter зареєстрував потік твітів з Японії близько 1200 на хвилину.  В середу, в години очікування імовірного вибуху ядерного реактора, японці твітили так само інтенсивно.  Слова quake, tsunami та nuclear були найпопулярнішими запитами у твітері.  Твітер-акаунт CNN з  фоловили вдесятеро більше людей, ніж завжди.  На ютубі 10 мільйонів переглядів здобув ролик каналу Russia Today, де добре видно хвилю цунамі.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media