Епоха радіо BBC Russian завершиться 26 березня великим спецпроектом

00:00,
25 Березня 2011
530

Епоха радіо BBC Russian завершиться 26 березня великим спецпроектом

00:00,
25 Березня 2011
530
Епоха радіо BBC Russian завершиться 26 березня великим спецпроектом
В ефірі Парфьонов, Познер, Тетчер і Бродський. В суботу, о 20:30 за Києвом.

 

65-річна історія російськомовного радіо BBC завершується 26 березня підсумковою програмою «П’ятий поверх».  У спецпроекті згадають історію служби та намагатимуться спогнозувати майбутнє медіа. Обговорюватимуть також віхи російської історії – перебудову, путч, чеченські війни та Беслан, конфлікт з Грузією тощо. У програмі прозвучать архівні інтерв’ю, зокрема, з Маргарет Тетчер та Полом Маккартні, а також перше радіоінтерв’ю Йосипа Бродського, за кілька годин після отримання ним Нобелівської премії з літератури у 1987 році.

 

В ефірі візьмуть участь медіаінвестори, зокрема, власник лондонської Independent, російський олігарх Олександр Лебедєв, а також відомі російські журналісти: Леонід Парфьонов, Дмитро Кисельов,  Володимир Познер, Ясен Засурський та інші.

 

Голова російської служби ВВС Сара Гібсон зауважила: «Це сумні часи для всіх нас. Проте ми залишаємося для мільйонів наших слухачів в інтернет-ефірі та у мобільних сервісах. Сайт bbcrussian.comтакож продовжить доносити найважливіші новини до російськомовної аудиторії».  

 

BBC Russianпочала регулярне мовлення 24 березня 1946 року. Нині через урізання бюджетів корпорації серед інших закриваються три програми служби: «Ранній час», «Ранок на ВВС» та «Вечір на ВВС». Водночас «Вам слово», «П’ятий поверх» та «Бі-бі-Сева» продовжуватимуть виробляти, вони будуть доступні на сайті та для поширення станціями-партнерами за межами Росії.

 

«Медіаграмотність»

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
rususa.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду