На BBC News послабили вимоги до дрескоду ведучих

На BBC News послабили вимоги до дрескоду ведучих

18:21,
21 Лютого 2023
2161

На BBC News послабили вимоги до дрескоду ведучих

18:21,
21 Лютого 2023
2161
На BBC News послабили вимоги до дрескоду ведучих
На BBC News послабили вимоги до дрескоду ведучих
Менеджмент мовника вважає, що трохи неохайності у зовнішньому вигляді журналіста викликає до нього більшу довіру аудиторії.

Ведучим BBC News дозволили менш формальний дрескод під час роботи у кадрі. Директорка відділу цифрових технологій BBC News Наджа Нільсен минулого тижня повідомила співробітникам, що «спітнілий і брудний» вигляд, який деякі журналісти мають поза студією, може викликати більшу довіру. Про це пише Deadline.

Деякі ведучі сприйняли слова менеджерки як дозвіл відмовитися від обов’язкових костюмів і суконь. Одне джерело повідомило Deadline, що в ефірі BBC News вже помітні зміни дрескоду, принаймні ведучий погоди Томаш Шафернакер одного разу вже дозволив собі вдягнути для роботи у кадрі піджак і футболку.

Наразі BBC шукає можливості для об’єднання BBC World News із новинним каналом, орієнтованим лише на британську аудиторію. У такий спосіб сподіваються зменшити витрати та зробити випуски новин більш цікавими для онлайн-аудиторії. На BBC поставили амбітну мету створити найкращий новинний канал у світі.

Разом із дозволом мати більш розслаблений вигляд в ефірі журналістів заохочують частіше робити репортажі за допомогою камери смартфона, оскільки канал прагне залучити покоління TikTok. 

Як стало відомо Deadline від джерел, на каналі новин, який перезапустять, працюватиме команда з восьми журналістів, котрі виконуватимуть функції кореспондентів і ведучих у студії. Поки триває відбір, на десяток найдосвідченіших ведучих BBC чекає невизначене майбутнє. Їм вже сказали, що вони не будуть головними ведучими на каналі. Дехто зі співробітників вважає, що це занадто жорстоко щодо професіоналів, які протягом тривалого часу вели новини.

BBC сподівається запустити новий канал 3 квітня, хоча інсайдери сказали Deadline, що зміни можуть відбуватися поступово протягом невизначеного періоду часу. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення внесла до Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, телеканал BBC World News.

Також «Media Sapiens» повідомляв, що у мережі розповсюджують фейкове відео з логотипом BBC News, в якому йдеться про те, що Україна начебто несе відповідальність за ракетний обстріл залізничного вокзалу в Краматорську. 

Фото: скріншот / Youtube

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду