Герой резонансного документального серіалу судиться з Netflix

Герой резонансного документального серіалу судиться з Netflix

17:46,
19 Грудня 2018
2940

Герой резонансного документального серіалу судиться з Netflix

17:46,
19 Грудня 2018
2940
Герой резонансного документального серіалу судиться з Netflix
Герой резонансного документального серіалу судиться з Netflix
Автори:
Відставний детектив Ендрю Колборн звинувачує авторів документального серіалу «Творення убивці» (Making a Murderer) й компанію Netflix у наклепі.

Про це повідомило видання ВВС Україна.

Серіал переповідає історію Стівена Ейвері, який 18 років відсидів у в'язниці за неправомірним звинуваченням у згвалтуванні та зрештою був виправданий після появи нових доказів у вигляді аналізу ДНК.

Проте незабаром після виходу на свободу поліція знову заарештувала чоловіка за підозрою в умисному вбивстві. Стівен Ейвері та його 16-річний племінник отримали обвинувальний вирок.

Відставний детектив Ендрю Колборн звинуватив авторів «Творення убивці» у викривленому зображенні подій. Видання Variety  пише, що позивач також стверджує: автори серіалу умисно приховали ключові факти справи для того, аби мати можливість стверджувати, що детектив разом із колегами підробляв докази у справі Стівена Ейвері.

Адвокат позивача Майкл Грісбах каже, що через серіал Netflix його клієнт став жертвою «зневаги в усьому світі». «Він подає цей позов, аби повернути собі добре ім'я», – заявив пан Грісбах.

Серіал «Творення убивці» режисерок Лаури Ріккард і Мойри Демоc – один з найбільш відомих проектів Netflix. У 2016 році він отримав чотири нагороди «Еммі».

Після виходу серіалу у 2015 році на сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом до тодішнього президента США Барака Обами помилувати Стіва Ейвері. Звернення зібрало 100 тисяч підписів.

Нагадаємо, в травні стало відомо, що Барак Обама разом із дружиною Мішель Обамою заснували компанію Higher Ground Productions, яка вироблятиме кінофільми та телесеріали для стрімінгової платформи Netflix.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду