ms.detector.media
MediaSapiens
19.12.2018 17:46
Герой резонансного документального серіалу судиться з Netflix
Герой резонансного документального серіалу судиться з Netflix
Відставний детектив Ендрю Колборн звинувачує авторів документального серіалу «Творення убивці» (Making a Murderer) й компанію Netflix у наклепі.

Про це повідомило видання ВВС Україна.

Серіал переповідає історію Стівена Ейвері, який 18 років відсидів у в'язниці за неправомірним звинуваченням у згвалтуванні та зрештою був виправданий після появи нових доказів у вигляді аналізу ДНК.

Проте незабаром після виходу на свободу поліція знову заарештувала чоловіка за підозрою в умисному вбивстві. Стівен Ейвері та його 16-річний племінник отримали обвинувальний вирок.

Відставний детектив Ендрю Колборн звинуватив авторів «Творення убивці» у викривленому зображенні подій. Видання Variety  пише, що позивач також стверджує: автори серіалу умисно приховали ключові факти справи для того, аби мати можливість стверджувати, що детектив разом із колегами підробляв докази у справі Стівена Ейвері.

Адвокат позивача Майкл Грісбах каже, що через серіал Netflix його клієнт став жертвою «зневаги в усьому світі». «Він подає цей позов, аби повернути собі добре ім'я», – заявив пан Грісбах.

Серіал «Творення убивці» режисерок Лаури Ріккард і Мойри Демоc – один з найбільш відомих проектів Netflix. У 2016 році він отримав чотири нагороди «Еммі».

Після виходу серіалу у 2015 році на сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом до тодішнього президента США Барака Обами помилувати Стіва Ейвері. Звернення зібрало 100 тисяч підписів.

Нагадаємо, в травні стало відомо, що Барак Обама разом із дружиною Мішель Обамою заснували компанію Higher Ground Productions, яка вироблятиме кінофільми та телесеріали для стрімінгової платформи Netflix.

ms.detector.media