На «Інтері» вважають, що у поганому стані доріг винні молоді жінки

На «Інтері» вважають, що у поганому стані доріг винні молоді жінки

16:06,
14 Березня 2017
2091

На «Інтері» вважають, що у поганому стані доріг винні молоді жінки

16:06,
14 Березня 2017
2091
На «Інтері» вважають, що у поганому стані доріг винні молоді жінки
На «Інтері» вважають, що у поганому стані доріг винні молоді жінки
Журналісти пов’язали транспортні проблеми та вік окремих чиновниць.

У вересні минулого року, згідно з рейтингом Global Competitiveness Index, українські дороги було визнано п'ятими найгіршими у світі (наша держава посіла 134 місце із 138 можливих). Про цю проблему та її рішення в Україні говорять давно, а 2 березня до дискусії долучився й телеканал «Інтер», щоправда, із зовсім нетрадиційним варіантом: винні, мовляв, молоді чиновниці.

Журналісти розповідають про петицію на сайті Президента України, у якій громадяни просять запровадити кримінальну відповідальність за неякісний ремонт доріг. І задаються питанням: «Должны ли нести такую ответственность руководители соответствующих ведомств, тем более, что их роботу назвать продуктивной довольно сложно… Возможно, из-за нехватки опыта». Це речення сформульоване дуже дивно – «Подробности» сумніваються, чи варто карати людей за неякісну роботу, аргументуючи це тим, що їх робота непродуктивна. А потім висувають гіпотезу, що вона непродуктивна через відсутність досвіду.

На «Інтері» переходять до прикладів. Перший справді пов’язаний з дорогами: «Вот поскольку, например, уже более полугода на должности "Укрдоринвеста" трудится 28-летняя Елена Криворучко. Возглавляемое ею ведомство отвечает за строительство новых дорог за счет международных кредиторов».Ключовий момент у цьому реченні «більш ніж півроку», якщо бути точним, із 18 липня. Згаданий вище звіт вийшов усього через два місяці після її призначення і, очевидно, що кардинального впливу на стан українських доріг Олена Криворучко справити ще не встигла. Крім того, єдине, що оцінює «Інтер» - її вік, а не ефективність роботи, підготовку чи ініціативи за останні півроку.

На цьому телеканал завершує із хоча б якоюсь прив’язкою до теми доріг і починає просто критикувати кадрові рішення влади: «Если раньшена высокие посты модно было назначать выходцев, например, из Грузии, то теперь — молодых девушек. Вот, например, глава МВД Арсен Аваков взял себе в замы Анастасию Дееву — ей сегодня только исполнилось 25 лет. У министра энергетики Насалика появилась 27-летняя зам Наталья Бойко. А главным люстратором страны глава Минюста Петренко назначил 23-летнюю Анну Калинчук. Вот такая вот тенденция». Вік залишається єдиним аргументом журналістів, про кваліфікованість чи досягнення цих чиновниць не йдеться. Їх фото теж взяті не з робочого місця чи офіційних заходів, а із соцмереж.

Ситуацію для телеканалу коментує Олексій Кучеренко, екс-міністр з питань житлово-комунального господарства України: «Они сегодня во многом играют такую роль асистента возле фокусника. То есть пока фокусник показывает фокусы народу Украины и рассказывает: “Вот-вот, мы скоро мы будем в Европе, вот-вот скоро у нас произойдет реформа энергорынка, полиции, или там “Прозоро” какая-то, а в это время происходят какие то совсем другие вещи. Все-таки надо понимать, что это должны быть еще и авторитетные специалисты…».

Невідомо, чому кадрові питання «Інтер» обговорює з екс-міністром житлово-комунального господарства. Невідомо, що він мав на увазі під «іншими речами», які відбувалися під час реформи поліції чи створення Prozzoro. Невідомо, що, на його думку, означає «авторитетний спеціаліст». І, головне, невідомо, якою логікою керувалися на «Інтері», приписуючи давно існуючі проблеми людям, яких взяли на роботу,  аби змінити підходи до їх вирішення.

Окремо зазначимо, що молоді політики – це далеко не український винахід. У Австралії вже був 20-річний депутат, у США 25-річний мер, на Гаваях 25-річний сенатор. Про банальні приклади Грузії не будемо навіть згадувати.

А от петиція, навіть після реклами на «Інтері», досі не набрала хоча б 2000 підписів із 25 000 необхідних. Можливо, тому, що проблему шукають не там?

Детальніше про це та те, як «Інтер» намагався не пустити Яценюка в НБУ, а «1+1» розкадровував труну Гонтаревої, читайте у публікації  Президентські амбіції Ляшка та повернення Яценюка. Моніторинг теленовин за 27 лютого - 4 березня 2017 року

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду