«1+1» показував ворон замість інтерв’ю з міністром

«1+1» показував ворон замість інтерв’ю з міністром

12:00,
23 Листопада 2016
2864

«1+1» показував ворон замість інтерв’ю з міністром

12:00,
23 Листопада 2016
2864
«1+1» показував ворон замість інтерв’ю з міністром
«1+1» показував ворон замість інтерв’ю з міністром
У сюжеті про інтерв’ю з Павлом Клімкіним журналісти стояли в заторі, обговорювали орнітологію та совали меблі.

У підсумковому випуску новин на «1+1» 13 листопада обіцяли відповісти на запитання: «Що ж робити Україні із можливим розширенням “русского мира?”» та «Як буде викручуватися українська дипломатія після перемоги Трампа?». Для цього кореспондент Стас Ясинський відправився брати інтерв’ю у міністра закордонних справ Павла Клімкіна. От тільки перед інтерв’ю у «ТСН. Тиждень» чомусь вирішили розповісти про важкі будні журналістів та народні прикмети.

«Ця ворона - поганий знак, кажу я собі. 15 хвилин до початку зйомки, і здається, що все пішло шкереберть», - заявляє кореспондент, а на екрані тим часом показують зняту крізь вікно автомобіля ворону. Виявляється, що журналісти «шалено запізнюються», адже потрапили в затор прямо перед будівлею МЗС.

Далі Стас Ясинський у розпачі говорить на камеру просто в автомобілі: «До інтерв'ю залишилося 15 хвилин. Коли ми встигнемо налаштувати техніку?» Але, на щастя, журналістам все ж вдається прорватися до будівлі МЗС, що супроводжується ще одним особистим коментарем: «Я ще ніколи не заїжджав сюди на машині», -  і іронічною відповіддю когось із салону: «Оно логично».

Вже у приміщенні нас радують іншими рутинними деталями: журналісти відчиняють двері, проходять обшук, відчиняють ще одні двері... і ще одні. Після цього носять столи, виставляють світло, знімають пусті коридори та кабінети. Навіть жарт Клімкіна «давайте ви дасте інтерв’ю замість мене» потрапив у монтаж.

Саме інтерв’ю, хоч і супроводжувалося надто емоційною музикою, все ж було досить змістовним: поговорили і про вибори у Молдові, і про безвізовий режим і, звісно, про Трампа. Правда закінчується сюжет черговим «Над помпезною будівлею МЗС літають круки, збираючись на ночівлю. У вікнах не гасне світло».

Поетична частина займає третину часу інтерв’ю і абсолютно незрозуміло, навіщо вона журналістам. Хіба що, аби порушити тему заторів перед МЗС та відсутності у міністерства власних експертів із совання меблів.

Детальніше про це та те, як у «Інтера» закінчилися експерти, а у «ТСН» - жарти про Саакшавілі ви можете прочитати у публікації «Як Трамп на голову. Моніторинг підсумкових тижневиків за 13 листопада 2016 року»

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду