Врятувати рядового Касянюка

Врятувати рядового Касянюка

10:30,
22 Листопада 2016
1543

Врятувати рядового Касянюка

10:30,
22 Листопада 2016
1543
Врятувати рядового Касянюка
Врятувати рядового Касянюка
«Інтер» та «Україна» захищають колишніх членів «Партії регіонів» від детективів НАБУ, які «лякають дітей сліз».

У Олександра Касянюка, співголови політвиконкому «Опозиційного блоку» провели обшук. 11 листопада Національне антикорупційне бюро шукало в політика сліди причетності до справи «чорної бухгалтерії «Партії регіонів». Журналісти «Інтера» та телеканалу «Україна» при цьому стали на захист екс-нардепа від «незаконних» дій правоохоронців.

У «Подробностях» на «Інтері» вдалися до відвертих маніпуляцій. Обшук тут презентують максимально грубо: «ворвались в квартиру», хоча з подальших слів самих журналістів стає зрозуміло, що силу не використовували: «Требование ыло –MS] одно – провести обыск». Дискредитація НАБУ продовжується через на емоції глядачів: «Детей напугали на слез», - лунає в заяві екс-нардепа, а на екрані постійно з’являється немовля. При цьому сам обшук подається того не вартим, адже «ничего так и не нашли». Можливо, це й правда, але, по-перше, «Інтер» при цьому не посилається на жодне джерело в НАБУ, а, по-друге,  на початку сюжету ми чули, що детективи лише того дня вилучили два телефони та планшет, то ж про результати судити зарано. Хоча місцеві журналісти свій вердикт уже винесли – обшук незаконний (адвокат Касянюка стверджує, що про це йому розповіли самі детективи, яких буцімто начальство змусило порушувати правила). І більше того, «Опозиционный блок намерен обратится в ГПУ… с требованием дать профессиональную оценку незаконным действиям детективов НАБУ».

«События» на телеканалі  «Україна» теж розповідають про  незаконність обшуку. Але, крім цього, запрошують до студії одного з лідерів «Опозиційного блоку» Бориса Колеснікова. У титрі сказано, що це «думка опозиції», хоча жодних інших «Україна» не озвучує.  «Почему вы считаете, что это  наступление на оппозицию?», «Никакой амбарной книги Партии Регионов не существовало?», -  запитують журналісти, а ми дізнаємося про «роту автоматників», що приїхала на обшук та те, що обшукувати людей з дітьми взагалі то не гуманно.

Жодного шансу виправдатися чи відповісти на закиди про незаконність у НАБУ не було. Так само як у телеканалів не було названих джерел інформації (крім самого Касянюка) та найменших сумнівів у невинуватуватості екс-нардепа чи хоча б справжності самої «чорної бухгалтерії».

Обшук в Олександра Касянюка став лише однією з чотирьох історій цього тижня, в яких журналісти  захищали членів «Опозиційного блоку». Детальніше про них читайте на MediaSapiens у Цензурований Міхо. Моніторинг теленовин за 7-12 листопада 2016 року

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скрін-шот Подробности
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду