З’явився механізм легального безкоштовного перегляду фільмів на публіці

З’явився механізм легального безкоштовного перегляду фільмів на публіці

11:14,
15 Листопада 2016
1742

З’явився механізм легального безкоштовного перегляду фільмів на публіці

11:14,
15 Листопада 2016
1742
З’явився механізм легального безкоштовного перегляду фільмів на публіці
З’явився механізм легального безкоштовного перегляду фільмів на публіці
Автори:
Компанія «Артхаус Трафік» дозволила кіноклубам використовувати їх фільми для легальних показів.

Про це пише Platforma.

Українська кінокомпанія «Артхаус Трафік» пропонує кіноклубам власні картини для організації некомерційних показів. Безкоштовно права на трансляції надаються кіноклубам з безкоштовним входом, де не продають напої, їжу, книжки і немає реклами комерційних марок. Втім, комерційні кіноклуби, а також бари, ресторани та інші ініціативи також мають змогу за невелику плату легально показувати фільми, але для цього треба написати на booking@arthousetraffic.com

«Це наша чергова спроба зробити так, щоб кіноклубний рух якось себе осмислив і запустився повноцінно. Адже кіноклубниками були і голова кінотеатру “Жовтень” Людмила Горделадзе, і керівник “Молодості” Андрій Халпахчі, і ми, засновники “Артхаус Трафіку”, і багато інших людей у цій сфері. Це середовище, з якої виростає культура кіно – вплив такого фактору дуже добре помітний на прикладі Польщі, де система кіноклубів була якісно розвинена, завдяки чому ситуація в індустрії кардинально інакша, – розказав Platfor.ma керівник “Артхаус Трафіку” Денис Іванов. – Наша головна мета – розповсюджувати гарне кіно. І ми знайшли модель, яка має всіх влаштувати: права на фільми ми надаємо безкоштовно, але просимо показати декілька трейлерів картин, які потім будуть йти в прокаті, щоб таким чином компенсувати собі зусилля, які ми витрачаємо на менеджерську роботу. Зараз навіть не зрозуміло, скільки є кіноклубів. Було би дуже добре з ними познайомитись».

За словами Дениса Іванова, нині фактично немає реальної альтернативи домашньому піратству: «Публічне просто логічно йде в тренді – люди не розуміють, що у кожного фільму є власники. Але це проблема не тільки самих людей, а й правовласників, бо вони досі не створили інтерфейсу для легальних показів. Багато хто хотів би демонструвати кіно відповідно до закону, але немає механізму, як це робити. Ми спробували запустити хоча б пілотну версію такого процесу».

У каталозі компанії є такі значущі фільми, як «В центрі уваги», «Велика краса», «Далласький клуб покупців», «Син Саула», та багато інших.

Нагадуємо, нещодавно Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Державного агентства України з питань кіно випустив новий каталог української документалістики.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
кадр з фільму «Син Саула», vokrug.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду