Нацрада увосьме відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій

Нацрада увосьме відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій

11:54,
28 Січня 2016
1885

Нацрада увосьме відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій

11:54,
28 Січня 2016
1885
Нацрада увосьме відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій
Нацрада увосьме відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій
Автори:
28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення увосьме відмовила в зміні програмних концепцій п’яти регіональним мовникам, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна»: ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

Як і раніше, Нацрада мотивувала свої рішення тим, що внаслідок таких змін замість п'яти регіональних цифрових каналів в Україні було б легітимізовано створення ще одного загальнонаціонального цифрового ефірного телеканалу, тоді як понад 130 місцевих і регіональних мовників залишилися без цифрових ліцензій.

Протягом 2015 року Нацрада сім разів відмовляла п’яти компаніям з групи «112 Україна» в зміні програмних концепцій, а саме – 26 березня, 11 червня, 23 липня, 3 вересня, 26 жовтня, 27 листопада і 30 грудня.

Представники компаній засідання Нацради традиційно проігнорували, а Нацраді вкотре не вдалося доставити кур’єрською службою офіційні запрошення компаній на засідання.

Нагадаємо, що 3 вересня Нацрада також вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 (регіональне мовлення) ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ», кожне з яких має по три попередження та оштрафоване за невідповідність мовлення їхнім програмним концепціям. Штрафи компанії не сплатили та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій.

11 листопада Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності відмови в зміні програмних концепцій п’яти регіональних мовників, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна».

17 грудня суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовів компаніям, що мовлять з логотипом «112 Україна», у двох інших справах проти Нацради – щодо скасування санкцій «оголошення попередження» від 21 серпня 2014 року та від 18 лютого 2015 року та щодо скасування рішень від 12 лютого 2015 року про призначення позапланових перевірок.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду