ms.detector.media
MediaSapiens
28.01.2016 11:54
Нацрада увосьме відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій
Нацрада увосьме відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій
28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення увосьме відмовила в зміні програмних концепцій п’яти регіональним мовникам, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна»: ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

Як і раніше, Нацрада мотивувала свої рішення тим, що внаслідок таких змін замість п'яти регіональних цифрових каналів в Україні було б легітимізовано створення ще одного загальнонаціонального цифрового ефірного телеканалу, тоді як понад 130 місцевих і регіональних мовників залишилися без цифрових ліцензій.

Протягом 2015 року Нацрада сім разів відмовляла п’яти компаніям з групи «112 Україна» в зміні програмних концепцій, а саме – 26 березня, 11 червня, 23 липня, 3 вересня, 26 жовтня, 27 листопада і 30 грудня.

Представники компаній засідання Нацради традиційно проігнорували, а Нацраді вкотре не вдалося доставити кур’єрською службою офіційні запрошення компаній на засідання.

Нагадаємо, що 3 вересня Нацрада також вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 (регіональне мовлення) ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ», кожне з яких має по три попередження та оштрафоване за невідповідність мовлення їхнім програмним концепціям. Штрафи компанії не сплатили та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій.

11 листопада Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності відмови в зміні програмних концепцій п’яти регіональних мовників, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна».

17 грудня суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовів компаніям, що мовлять з логотипом «112 Україна», у двох інших справах проти Нацради – щодо скасування санкцій «оголошення попередження» від 21 серпня 2014 року та від 18 лютого 2015 року та щодо скасування рішень від 12 лютого 2015 року про призначення позапланових перевірок.

ms.detector.media