Нацрада призначила позапланову перевірку НЛО TV

Нацрада призначила позапланову перевірку НЛО TV

12:36,
21 Січня 2016
1482

Нацрада призначила позапланову перевірку НЛО TV

12:36,
21 Січня 2016
1482
Нацрада призначила позапланову перевірку НЛО TV
Нацрада призначила позапланову перевірку НЛО TV
Автори:
21 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія “Україна”» (телеканал НЛО TV) через трансляцію анімаційного фільму без прокатного посвідчення.

30 листопада 2015 року до Нацради поскаржилася громадянка Добель О.В. щодо трансляції 29 листопада в ефірі каналу НЛО TV анімаційного фільму «Експедиція на Сатурн». На думку скаржниці, цей мультфільм повинен мати вікові обмеження аудиторії і транслюватися в час, недоступний для перегляду дітьми. При цьому НЛО TV показував мультфільм з позначкою «зелене коло», яка означає, що фільм можна переглядати дітям.

Державне агентство з питань кіно повідомило Нацраду, що мультфільм «Експедиція на Сатурн» не отримав прокатного посвідчення, а заявні документи ще розглядалися Держкіно.

Голова Нацради Юрій Артеменко уточнив, що днями він отримав лист від телерадіокомпанії «Україна», що вона вже отримала прокатне посвідчення. «Але фільм показувався, коли прокатного посвідчення ще не було», - наголосив він.

Директор каналу НЛО TV Іван Букреєв визнав порушення: «Так, ми отримали прокатку в грудні через кілька тижнів після показу. Ми визнаємо факт порушення. На жаль, це був людський фактор: у тому ж блоці йшов фільм Міядзакі, який має аудиторію “ЗА” (загальна аудиторія. – ред.). Ефірна служба просто не перевірила наявність прокатного посвідчення в іншого фільму».

Члени Нацради одноголосно призначили позапланову перевірку каналу.

Нагадаємо, що 15 січня набула чинності нова редакція Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, згідно з якою змінено індекси глядацької аудиторії: «ДА» (дитяча аудиторія), «ЗА» (загальна аудиторія), «12», «16» та «18», із яких часові обмеження для показу передбачені тільки для останнього. Відповідно, телеканали зможуть показувати фільми з індексами «ДА», «ЗА», «12» і «16» у будь-який час, а «18» — з 22:00 до 6:00.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду