Star Media запускає власний кіноканал

Star Media запускає власний кіноканал

12:46,
28 Січня 2016
4249

Star Media запускає власний кіноканал

12:46,
28 Січня 2016
4249
Star Media запускає власний кіноканал
Star Media запускає власний кіноканал
Автори:
28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про видачу ліцензії ТОВ «Стар медіа ТБ» на супутникове мовлення телеканалу Star Cinema.

Власником телеканалу є голова ради директорів українсько-російської групи компаній Star Media Влад Ряшин. Керівник каналу – Ольга Пантелеймонова, генеральний директор українського офісу Star Media.

Згідно з програмною концепцією, Star Cinema – це кіноканал. В ефірі мовника буде щонайменше 20 годин фільмопоказу та 1 година розважальних програм на добу (розподіл для 65% ефірного часу). Програмна концепція передбачає 50% національного продукту і 50% іноземного, 2 години на добу програм власного виробництва.

Як розповіла Ольга Пантелеймонова, Star Cinema транслюватиме фільми й серіали виробництва групи компаній Star Media, зняті на території СНД. «На каналі плануємо показувати власну бібліотеку Star Media, яка налічує 4,5 тис. годин контенту. Це 2-4-8-12-серійні фільми та преміум-серіали тривалістю 8-24 серії. Це фільми, які ми знімали на території СНД, здебільшого – на території України. Ніяких американських фільмів у нас не планується», - сказала керівник каналу.

На запитання членів Нацради про мову ефіру, пані Пантелеймонова розповіла, що всі анонси та інформація буде українською, а фільми – мовою оригіналу, тобто переважно російською.

Star Cinema буде платним для абонентів каналом без реклами та спонсорства. Відтак, на супутнику він мовитиме в кодованому вигляді. «Будемо монетизуватися за рахунок плати за перегляд телеканалу, плануємо модель a la carte (індивідуальна передплата абонентів. – ред.). Наразі ведемо переговори з дистрибуторами. Також розглядаємо можливість пакетного продажу провайдерами – увійти до якогось пакету й отримувати від провайдерів винагороду», - розповіла пані Пантелеймонова.

Усі члени Нацради одноголосно підтримали видачу Star Cinema ліцензії, за яку мовник має сплатити 179 тис. грн ліцензійного збору (збір збільшено на 30% через наявність у програмній концепції іноземного продукту).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Ілюстрація: bizoomie.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду