Канал Савіка Шустера 3S.tv покаже фільм-розслідування про Володимира Путіна «Хуізмістерпутін?»

Канал Савіка Шустера 3S.tv покаже фільм-розслідування про Володимира Путіна «Хуізмістерпутін?»

11:42,
15 Січня 2016
3632

Канал Савіка Шустера 3S.tv покаже фільм-розслідування про Володимира Путіна «Хуізмістерпутін?»

11:42,
15 Січня 2016
3632
Канал Савіка Шустера 3S.tv покаже фільм-розслідування про Володимира Путіна «Хуізмістерпутін?»
Канал Савіка Шустера 3S.tv покаже фільм-розслідування про Володимира Путіна «Хуізмістерпутін?»
Автори:
15 січня, після закінчення першого в 2016 році прямого ефіру політичного ток-шоу «Шустер live», на каналі 3S.tv відбудеться світова телевізійна прем'єра фільму-розслідування російського режисера, журналіста «Радіо Свобода» Валерія Балаяна «Хуізмістерпутін?». У фільмі аналізуються зв'язки президента Росії Володимира Путіна з російським та міжнародним криміналітетом.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Творці фільму дослідили зв'язки Володимира Путіна з російським криміналітетом та вибудовування кримінальних схем по відмиванню грошей ще з 90-х років.

Запитання Who is mister Putin? пролунало на Давоському форумі у 2000 році. Тоді зал зустрів це запитання сміхом, а представники російської делегації не одразу змогли дати відповідь. Режисер Валерій Балаян спробував відповісти на це запитання, взявши за основу багаторічні розслідування російських журналістів Анастасії Кириленко та Володимира Іванідзе, які нині живуть в Європі.

«Багато хто кричить "Путин - вор!", але чому "вор", як "вор" - ніхто не знає. Ми розповіли і розповіли з документами. За кожним твердженням там (у фільмі. - Ред.) - факти, документи. В цьому сила цього розслідування», - заявив режиссер під час презентації стрічки в Українському кризовому медіацентрі 29 грудня в Києві.

Валерій Балаян додав, що взяв лише основні факти, а насправді є «томи різних документів, які потрібно аналізувати». Режисер також зазначив, що адресував стрічку насамперед російському глядачеві, але фільм варто подивитися також громадянам Німеччини, Австрії та інших європейських країн, адже махінації з відмиванням грошей та розкраданням державної власності президентом Путіним і наближеними до нього особами виходять далеко за межі РФ.

«Кожному там вистачить інформації. Виходить так, що європейська демократія також пронизана корупцією, і Путін просто їх купив. Він просто купує всіх, і проти його грошей не може встояти ніхто», - переконаний Валерій Балаян.

«Путін - злий геній, і страшно, чим він закінчить. Напевно, ті, хто подивляться цей фільм, зададуться цим питанням, тому що просто так це пройти не може», - підсумувала результати свого багаторічного розслідування Анастасія Кириленко.

Редактором та «голосом» фільму «Хуізмістерпутін?» став відомий український телеведучий та публіцист Юрій Макаров.

Режисер Валерій Балаян виклав фільм у відкритому доступі на YouTube наприкінці 2015 року.

Нагадаємо, консультантом фільму «Хуізмістерпутін?» виступив російський опозиційний політолог, публіцист Володимир Прібиловський. 12 січня він був знайдений мертвим у своїй квартирі в Москві. Про причини його смерті поки що не повідомляється. Російська журналістка Анастасія Кириленко написала, що Володимир Прібиловський готував новий проект про режим Путіна й хотів видати збірку біографій українських політиків і олігархів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: скрін відео з YouTube
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду