Тейлор Свіфт підтримала Камалу Гарріс на виборах у президенти США

Тейлор Свіфт підтримала Камалу Гарріс на виборах у президенти США

14:15,
11 Вересня 2024
1192

Тейлор Свіфт підтримала Камалу Гарріс на виборах у президенти США

14:15,
11 Вересня 2024
1192
Тейлор Свіфт підтримала Камалу Гарріс на виборах у президенти США
Тейлор Свіфт підтримала Камалу Гарріс на виборах у президенти США
Співачка відповіла на дипфейки в соцмережах, які вдавали, нібито вона підтримала Дональда Трампа.

Американська співачка Тейлор Свіфт заявила, що планує проголосувати на президентських виборах у листопаді за кандидатку від демократів, віцепрезидентку США Камалу Гарріс, і що поява дипфейків з нею спонукала заявити про це публічно. Про це повідомило The Verge.

«Нещодавно мені стало відомо, що зображення, створене штучним інтелектом, яке вдає, нібито я підтримую кандидатуру Дональда Трампа в президенти, було розміщене на його сайті. Це справді викликало в мене страхи щодо штучного інтелекту та небезпеки поширення дезінформації, — написала Тейлор Свіфт в інстаграмі після завершення дебатів між Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. — Це підвело мене до висновку, що я маю бути дуже прозорою щодо моїх фактичних планів на ці вибори. Найпростіший спосіб боротьби з дезінформацією — правда».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Taylor Swift (@taylorswift)

Вона написала про інцидент, що відбувся наприкінці серпня, коли Трамп у його соцмережі Truth Social поділився низкою зображень, згенерованих за допомогою ШІ, що демонструють підтримку Тейлор Світ Трампові. Одне з них — мем, на якому співачка в образі дядька Сема, із підписом «Тейлор хоче, щоб ви проголосували за Дональда Трампа». Під цим постом Трамп прокоментував: «Я приймаю!».

Допис із ШІ-згенерованим зображенням попзірки Тейлор Свіфт та коментарем Дональда Трампа

«Я голосую за Камалу Гарріс, тому що вона бореться за права і справи, які, на мою думку, потребують воїна, щоб їх відстоювати. Я вважаю, що вона тверда і талановита лідерка, і я вірю, що ми можемо досягти набагато більшого в цій країні, якщо в нас буде спокій, а не хаос. Я була дуже натхненна і вражена її вибором напарника Тіма Волза, який десятиліттями відстоює права ЛГБТК+, штучне запліднення і право жінки на власне тіло», — заявила співачка.

Потенціал зловживання інструментами штучного інтелекту напередодні президентських виборів у США викликає занепокоєння, оскільки генеративний штучний інтелект став широко доступним.

Деякі компанії, що займаються штучним інтелектом, посилили обмеження на інструменти, щоб обмежити поширення за їх допомогою дезінформації про вибори. Зокрема Google нещодавно оголосила, що обмежує «виборчі запити» в AI Overviews, функції представлення огляду популярних пошукових запитів на основі ШІ.

Це був не перший випадок, коли ШІ-зображення Тейлор Свіфт поширилися в соціальних мережах. Раніше цього року її еротичні зображення, згенеровані ШІ, опублікували в соцмережі X. Цей інцидент спонукав Білий дім закликати прийняти законодавство, яке «впорається» з цією проблемою.

Фото: Тейлор Свіфт / інстаграм

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду