Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни

15:06,
2 Вересня 2024
46851

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни

15:06,
2 Вересня 2024
46851
Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни
Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни
Анонімна артистка відкрила своє обличчя — й користувачі соцмереж почали писати образливі коментарі.

В останні дні літа, 30 та 31 серпня, у Києві пройшли два поспіль концерти української співачки Клавдії Петрівни, під час яких вона відкрила власне обличчя та назвала своє справжнє ім’я — Соломія Опришко. Ці концерти й «деанонімізація» Клавдії Петрівни стали приводом для обговорення, яке, неочікувано, переросло у цькування й образи на адресу співачки. Деякі користувачі засуджували її зовнішність, образ чи спів. Щоб побачити, як це виглядає (насправді, огидно), достатньо зайти в коментарі бодай під один допис про її концерт, наприклад, від музичного каналу «М1».  Серед них хейтерський коментар «в абажурі їй краще» — чи не найлагідніший.  

Масове цькування й образи на адресу співачки у багатьох викликали бажання  заступитися за виконавицю. Зокрема відреагували на це медійники. 

Співачка, телеведуча та громадська діячка Анжеліка Рудницька назвала це знеціненням успіху дівчини.

Комплекс меншовартості змушує українців цькувати своє ж, ніби воно не здатне досягати успіху та не заслуговує на нього. Так написала журналістка Тетяна Даниленко.

Журналістка та редакторка Катерина Венжик, по суті, написала так само та назвала таку поведінку українців наслідком колоніальних травм.

Певне розчарування публіки реальною Клавдією Петрівною є таким собі «паризьким синдромом», написала колишня радниця з комунікацій міністра культури й інформаційної політики Сана Гук. Мовляв, менеджмент артистки сам створив образ, що є надто далеким від реального образу дівчини.

Натомість телеведуча і головна редакторка медіатаблоїда «Антоніна» Лєна Чиченіна звернула увагу на строкатість коментарів щодо Клавдії Петрівни. А розмови про те, що «всі українці — хейтери» і «наша нація невиправна», назвала перебільшенням. За словами Лєни, сам концепт образу Клавдії Петрівни передбачав обговорення й коментарі мали бути різними.

Письменник Юрій Винничук зауважив, що дуже багато користувачів дивуються псевдоніму співачки, не маючи гадки, що він узявся з класики української літератури. Це, за словами Винничука, свідчить про те, що українці мало читають.

Маркетологиня Олена Шкарпова навпаки захоплюється успіхом Клавдії Петрівни та пише, що цей випадок доводить, що український шоубізнес є дуже цікавим і самобутнім.

Політик і громадський діяч Віктор Трегубов пише, що в недалекому минулому українці масово слухали російську попмузику, і Клавдія Петрівна для нього є свідченням великого прогресу нашого суспільства та його смаків.

Про те ж нагадує і журналістка, блогерка Марина Данилюк-Ярмолаєва:

Про традиційну пару «зрада-перемога» порозмірковував і дизайнер Олександр Тригуб:

І те, що феномен Клавдії Петрівни — справді питомо український продукт, доводить і поведінка її публіки, яка після концерту хором співає українських пісень. Про це написала журналістка ICTV Ольга Чайко, додавши відео.

Наостанок веселий мем від Процишина:

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Остап
22:19 / 07.09.2024
Лише мені здається, що українських співаків українці чомусь хейтять більше, ніж російських, навіть включно з тими, які підтримали путлєра?
Introvert
18:59 / 03.09.2024
Мала гарно співає,і в неї все ще попереду,а тих кого бог обділив, хай ідуть до сраки
Запорожець
20:37 / 02.09.2024
Це заздрощі нікчем: щоб звеличити себе треба когось облити брудом. Браво Опришко! Браво, біс!
Олег
17:27 / 02.09.2024
А не забагато шуму кругом тієї персони...в якої не голос а виття якесь
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду