Поліція Південної Кореї почала розслідування щодо дипфейків у телеграмі

Поліція Південної Кореї почала розслідування щодо дипфейків у телеграмі

11:45,
2 Вересня 2024
907

Поліція Південної Кореї почала розслідування щодо дипфейків у телеграмі

11:45,
2 Вересня 2024
907
Поліція Південної Кореї почала розслідування щодо дипфейків у телеграмі
Поліція Південної Кореї почала розслідування щодо дипфейків у телеграмі
Поліція з'ясовує, чи сприяв Telegram поширенню забороненого контенту.

Поліція Південної Кореї розпочала попереднє розслідування щодо поширення порнодипфейків на платформі «Телеграм». Про це повідомило Reuters, посилаючись на південнокорейське агентство Yonhap.

Голова Національної поліції Чо Джі-хо заявив, що наразі відбувається внутрішнє розслідування щодо Telegram, перш ніж офіційно оголошувати підозру у сприянні поширенню порнографічних дипфейків у соцмережі.

Розслідування ускладнене, оскільки Telegram не надає поліції або іншим державним слідчим органам інформації про облікові записи.

За даними південнокорейської поліції, минулого тижня з понеділка по четвер надійшло 88 повідомлень про виявлені порнографічні дипфейки. Поширення в телеграмі порнографічних зображень та відео південнокорейських жінок, створених за допомогою штучного інтелекту, за даними місцевих медіа, викликало значне обурення в суспільстві.

Минулого тижня компанія Telegram заявила, що активно модерує шкідливий контент на своїй платформі, включаючи незаконну порнографію.

Згідно зі звітом про дипфейки у всьому світі за 2023 рік, оприлюдненим американським стартапом Security Hero, що спеціалізується на захисті від крадіжки особистих даних, Південна Корея є країною, де найбільше набула поширення дипфейкова порнографія.

Південнокорейські співачки та актриси становлять 53% осіб, які фігурують у таких дипфейках.

За даними південнокорейської поліції, з початку року виявлено 297 дипфейків. При цьому більшість жертв і злочинців — підлітки.

Уряд Південної Кореї заявив у п’ятницю, що наполягатиме на жорсткіших законах, щоб придбання та перегляд порнодипфейків стали вважатися злочинним діянням.

Окрім цього, медіарегулятор Південної Кореї звернувся до французької влади з проханням регулярно співпрацювати у вирішенні проблем, пов’язаних з телеграмом, а також сприяти прямому спілкуванню з керівництвом соцмережі.

Нагадаємо, засновника і керівника Telegram Павла Дурова затримали у Франції 24 серпня. Йому висунули звинувачення за 12 статтями, серед яких співучасть в обороті наркотиків та зберігання дитячого порно.

Президент Франції Емманюель Макрон запевнив, що затримання Павла Дурова відбулося суто в межах зусиль правоохоронців з дотримання законності і заперечив політичний вплив на розслідування.

Команда Telegram прокоментувала затримання засновника месенджера Павла Дурова, заявивши, що Telegram дотримується Закону про цифрові послуги ЄС, а модерація соцмережі «відповідає галузевим стандартам і постійно вдосконалюється».

Однак влада Євросоюзу перевіряє, чи Telegram не занижував кількість користувачів свого месенджера в ЄС, щоб не дотримуватися норм для великих IT-компаній. 

Павло Дуров може уникнути ув’язнення, якщо внесе заставу 5 млн євро. Також він має з’являтися в поліцію двічі на тиждень і не може залишити Францію.

Фото: Telegram / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду