Єврокомісія зобов’язала закрити TikTok Lite на ринку ЄС

Єврокомісія зобов’язала закрити TikTok Lite на ринку ЄС

11:26,
6 Серпня 2024
741

Єврокомісія зобов’язала закрити TikTok Lite на ринку ЄС

11:26,
6 Серпня 2024
741
Єврокомісія зобов’язала закрити TikTok Lite на ринку ЄС
Єврокомісія зобов’язала закрити TikTok Lite на ринку ЄС
ЄК уклала мирову угоду із соцмережею і формально не визнала її порушником закону про цифрові послуги.

Європейська комісія уклала мирову угоду з TikTok, за якою соцмережа зобовʼязалася закрити механізм винагород TikTok Lite на ринку ЄС. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Як повідомляється, Єврокомісія завершила розслідування щодо механізму винагород у TikTok Lite.

За угодою Комісія формально не визнала компанію порушником Закону про цифрові послуги ЄС (DSA), тому жодних штрафів та платити не буде.

Водночас компанія зобов’язалася закрити TikTok Lite на ринку ЄС, а також не намагатися обійти свої зобов’язання, наприклад впровадити ту саму функцію під іншою назвою або розгорнути нову версію.

Якщо TikTok не виконає своїх зобов’язань, то соцмережу оштрафують на суму до 6% від глобального річного обігу без необхідності проведення нового розслідування. Комісія заявила, що контролюватиме, як TikTok дотримуватиметься своїх зобовʼязань.

Нагадаємо, раніше TikTok призупинив програму винагород TikTok Lite у Європейському Союзі після зауважень регуляторів.

Це відбулося після того, як Європейська комісія 22 квітня оголосила, що може накласти штрафи і примусово призупинити програму через побоювання, що ця функція може викликати залежність, заохочуючи користувачів більше взаємодіяти з платформою.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не виключала заборону тіктоку в ЄС.

TikTok Lite — версія основного додатка TikTok з меншим обсягом даних, яка містить функцію винагороди користувачів готівкою за взаємодію з вмістом TikTok і функціями програми.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду