Дональд Трамп висловив підтримку тіктоку

Дональд Трамп висловив підтримку тіктоку

13:45,
17 Липня 2024
724

Дональд Трамп висловив підтримку тіктоку

13:45,
17 Липня 2024
724
Дональд Трамп висловив підтримку тіктоку
Дональд Трамп висловив підтримку тіктоку
Кандидат у президенти США протиставляє тікток соцмережам Meta.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що підтримує тікток попри те, що над ним нависає потенційна заборона, в разі якщо китайська материнська компанія ByteDance не зможе позбутися американських активів. Про це повідомив Reuters.

«Я за тікток, тому що вам потрібна конкуренція. Якщо у вас немає тікток, у вас є фейсбук та інстаграм», — сказав Трамп в інтерв’ю Bloomberg BusinessWeek, опублікованому у вівторок.

Як відомо, раніше Трамп називав тікток, яким користуються 170 мільйонів американців, загрозою, проте минулого місяця завів обліковий запис у цій соцмережі.

У 2020 році, будучи президентом, Трамп намагався заборонити тікток і китайський вічат, однак рішення було заблоковано в судовому порядку. У червні 2021 року президент Джо Байден відкликав низку виконавчих указів епохи Трампа, які мали на меті заборонити ці застосунки соцмереж.

У вересні апеляційний суд США проведе перше слухання аргументів тіктоку відносно оскарження закону, що вимагає від китайської компанії ByteDance відмовитися від активів тіктоку у США до 19 січня, інакше соцмережі загрожує заборона. Слухання в Апеляційному суді округу Колумбія відбудуться в останні тижні передвиборчої президентської кампанії 2024 року.

Нагадаємо, Джо Байден підписав згадуваний закон 24 квітня. Через занепокоєння американських законодавців, що Китай може отримати доступ до даних про американців або шпигувати за ними за допомогою тіктоку, законопроєкт було ухвалено переважною більшістю в Конгресі у квітні одразу через кілька тижнів після його внесення.

Фото: ілюстративне / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
immer
13:59 / 17.07.2024
Яке ж воно нікчемне...
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду