Meta може вдатися до блокування новин у фейсбуці в Австралії

Meta може вдатися до блокування новин у фейсбуці в Австралії

10:55,
28 Червня 2024
588

Meta може вдатися до блокування новин у фейсбуці в Австралії

10:55,
28 Червня 2024
588
Meta може вдатися до блокування новин у фейсбуці в Австралії
Meta може вдатися до блокування новин у фейсбуці в Австралії
Представники компанії не виключають, що саме так відреагують на вимогу уряду Австралії сплачувати ліцензійні збори медіа за публікацію їхнього контенту.

Компанія Meta може вдатися до повного блокування новин у фейсбуці в Австралії, якщо уряд наполягатиме на вимозі до глобальних платформ сплачувати ліцензійні збори медіа за їхній контент. Про це заявила директорка з питань регіональної політики Meta Мія Гарлік під час парламентських слухань урядового проєкту у п’ятницю, повідомило Reuters.

Мія Гарлік сказала законодавцям, що «розглядаються всі варіанти», коли її запитали, чи буде компанія забороняти австралійцям ділитися новинним контентом, щоб уникнути сплати зборів.

«Існує велика кількість каналів, з яких люди можуть отримувати новини», — додала вона.

За її словами, Meta очікує остаточного рішення уряду Австралії.

Помічник скарбника повідомив під час слухань, що він усе ще збирає поради, однак Meta, на його думку, «поважає закон тоді, коли їй це зручно».

Журналісти запитали Гарлік, чи було б блокування новин для користувачів фейсбуку в Австралії свідченням обходу вимог законодавства. Вона відповіла, що навпаки – це буде означати його дотримання.

«Ми дотримуємося вимог податкового законодавства, про безпеку та конфіденційність. Просто дотримання вимог цього закону виглядатиме дещо інакше, якщо він буде повністю прийнятий», — сказала вона.

Нагадаємо, на початку 2021 року в Австралії ухвалили закон, що зобов’язує глобальні платформи на кшталт Google, Facеbook платити медіа за контент, посилання на який поширюються на їхніх ресурсах. Однак реалізація закону в повній мірі була відкладеною.

За кілька днів до ухвалення закону стало відомо, що Facebook заблокував весь австралійський вміст новин на своєму сервісі через запропонований закон. Менш ніж за тиждень Facebook заявив, що відновить протягом кількох днів доступ австралійських ЗМІ до соцмережі після переговорів з урядом щодо законопроєкту.

Внаслідок переговорів були укладені угоди з низкою австралійських медіакомпаній. Проте цього тижня дві найбільші австралійські телекомпанії — Nine Entertainment та Seven West Media, перегляд контенту яких для австралійців є безкоштовним, заявили про скорочення робочих місць у зв’язку зі зменшенням прибутків. Термін дії їхніх угод із Meta добігає кінця.

Фото: Quartz

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду