Facebook повертає новинам з Австралії доступ до соцмережі

Facebook повертає новинам з Австралії доступ до соцмережі

12:26,
23 Лютого 2021
995

Facebook повертає новинам з Австралії доступ до соцмережі

12:26,
23 Лютого 2021
995
Facebook повертає новинам з Австралії доступ до соцмережі
Facebook повертає новинам з Австралії доступ до соцмережі
Автори:
Компанія і влада Австралії уклали угоду після конфлікту

У вівторок, 23 лютого, Facebook заявив, що відновить протягом кількох днів доступ австралійських ЗМІ до соцмережі після переговорів із урядом щодо законопроекту, який змушує технічних гігантів платити за медіа-контент, що публікують на їх платформах. Про це пише Reuters з посиланням на голову управління державною казною Австралії Джоша Фріденберга.

Влада Австралії запропонувала засновнику Facebook Марку Цукербергу під час переговорів у минулі вихідні внести чотири поправки в тамтешній закон, що зобов'язує Facebook, Google та інші платформи платити новинним сайтам за трансляцію їх контенту. Поправки включають зміну обов’язкового арбітражного механізму, який використовується, коли техногіганти не можуть досягти угоди з видавцями щодо справедливої ​​оплати за показ новин.

Сьогодні, 23 лютого, уряд країни планує внести ці поправки до закону. Вони передбачають, що після вступу закону в силу влада Австралії повинна буде за один місяць повідомляти цифрові платформи про те, що ті мають виконувати закон. 

Також сказано, що буде враховуватися, чи внесла платформа «значний внесок у стійкість австралійської новинний індустрії». Також передбачений двомісячний період посередництва між платформою і медіа-компанією, перш ніж втрутиться призначений державою арбітр.

18 лютого стало відомо, що Facebook заблокував весь австралійський вміст новин на своєму сервісі через запропонований закон, який вимагає також від Google та Alphabet сплачувати збори австралійським видавцям за посилання на їхні новини.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Канада теж хоче змусити Facebook платити за контент ЗМІ.

17 лютого Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт про податок для Google та Facebook.

Фото: Quartz

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду