На платформі Twitch заборонили стрими «топлес»

На платформі Twitch заборонили стрими «топлес»

11:17,
4 Січня 2024
2002

На платформі Twitch заборонили стрими «топлес»

11:17,
4 Січня 2024
2002
На платформі Twitch заборонили стрими «топлес»
На платформі Twitch заборонили стрими «топлес»
Стримерам більше не дозволяється використовувати візуальні засоби, зокрема інструменти ШІ, що дозволяли натякати глядачам на власну оголеність.

Стримінговий сервіс Twitch у середу оновив свої правила щодо зовнішнього вигляду стримерів: на платформі не дозволяється демонструвати власну оголеність. Зміна правил стала реакцією на збільшення кількості стримів наприкінці 2023 року, в яких за допомогою ШІ згенеровані оголені або частково оголені образи ведучих трансляцій, повідомило видання TechCrunch.

Відповідно до нових правил, стримерам більше не дозволяється «натякати, що вони повністю або частково оголені», також не можна показувати видимі контури статевих органів, навіть якщо вони прикриті. Також заборонено прикривати груди або геніталії предметами або цензурними смугами, що наводять на думку про наготу. Жінки-стримерки можуть демонструвати декольте, якщо їхні соски та груди закриті і «чітко видно, що стримерка одягнена».

«Оновлення є відповіддю на зростання популярності стримів, відомих як "топлес" або "чорна смужка", в яких стримери з’являлися оголеними, використовуючи чорні цензурні смуги, щоб прикрити свої груди та геніталії. Хоча контент технічно не порушував політики Twitch, яка забороняє фактичну оголеність, і був належним чином позначений як "Сексуальні теми", потоки все ще викликали суперечки в спільноті Twitch», — ідеться в публікації.

Такі стрими стали вірусними наприкінці минулого року, коли стримерка і модель OnlyFans Morgpie почала з’являтися оголеною в потоках. При цьому перед глядачами вона демонструвала лише оголені плечі, верхню частину грудей і декольте, не порушуючи політики платформи щодо сексуального контенту. Їй заблокували доступ до Twitch після благодійного стриму «топлес», проведеного, щоб зібрати кошти для «Лікарів без кордонів».

Інші стримери почали створювати подібний контент і використовували чорні смуги, аркуші паперу або предмети, як-от ігрові контролери, щоб прикрити свою наготу в етері. Наплив гіперреалістичних зображень оголеного тіла, створених штучним інтелектом, викликав занепокоєння у багатьох учасників Twitch.

Генеральний директор Twitch Ден Кленсі врешті у грудні визнав, що компанія зайшла «надто далеко» зі змінами і що Twitch погодився зі «стурбованістю спільноти» щодо потоку оголеного контенту, створеного ШІ.

Зараз компанія працює над функцією, яка дозволить створювати розмиті мініатюри для анонсів стримів, що допоможе глядачам краще фільтрувати небажаний контент.

Нагадаємо, у 2023 році українськомовний сегмент на платформі для онлайн-відеотрансляцій Twitch значно збільшив охоплення аудиторії порівняно з минулим роком. Кількість активних українськомовних каналів досягла позначки 52,6 тис. — це на 69,7% більше, ніж було у 2022-му. При цьому загальна кількість годин перегляду за рік зросла з 13 млн до 39,7 млн, або на 198,9%.

Фото: Twitch / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду