Twitter не буде видаляти суперечливий твіт Ілона Маска про коронавірус

Twitter не буде видаляти суперечливий твіт Ілона Маска про коронавірус

10:59,
20 Березня 2020
3240

Twitter не буде видаляти суперечливий твіт Ілона Маска про коронавірус

10:59,
20 Березня 2020
3240
Twitter не буде видаляти суперечливий твіт Ілона Маска про коронавірус
Twitter не буде видаляти суперечливий твіт Ілона Маска про коронавірус
Автори:
Маск заявив, що діти «мають імунітет» до вірусу, незважаючи на наукові докази протилежного.

Twitter не буде видаляти твіт підприємця-мільярдера Ілона Маска, у якому той сказав, що діти «мають імунітет» від COVID-19 (захворювання, спричиненого новим коронавірусом), незважаючи на докази того, що вони насправді можуть заразитися і серйозно захворіти.

Про це пише The Verge.

У четвер, 19 березня, Ілон Маск написав: «Діти по суті мають імунітет, але люди похилого віку є вразливими. Сімейні зустрічі у тісному колі між дітьми та бабусями і дідусями, мабуть, найбільш ризиковані».

На початку цього тижня у Twitter оголосили, що об'єднуються з Facebook та іншими компаніями для боротьби з дезінформацією щодо зростаючої пандемії. Експерти сходяться на думці, що люди похилого віку справді наражаються на вищй ризик. Але схоже, що твіт Маска суперечить новим рекомендаціям Twitter щодо контенту про коронавірус.

У своєму блозі представники Twitter заявили, що обмежуватимуть контент, який суперечить визнаним даним із авторитетних джерел. До таких фактів там віднесли «заперечення встановлених наукових фактів щодо передачі вірусу в інкубаційному періоді або дані про те, що «COVID-19 не вражає дітей».

Все ж є докази того, що він все ще може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям у деяких дітей, пише The Verge. Але цього недостатньо для того, щоб твіт Маска «вийшов на територію дезінформації», заявили у Twitter. Представники компанії прокоментували виданню, що його твіт не порушує нові правила. Але додали, що продовжать консультації з партнерами щодо цього питання.

Раніше Ілон Маск у інших твітах вже недооцінював масштаби пандемії коронавірусу. У листі своїм свівробітнкам писав, що смертність від нього не вища ніж від наслідків аварій автомобілів. У іншому твіті він писав, що «ймовірно» до «кінця квітня» не буде нових випадків COVID-19.

Нагадаємо, раніше  MediaSapiens писав, що Міністерство охорони здоров’я України спільно із Facebook буде протидіяти фейкам про коронавірус та інформувати про хворобу, яку він викликає.

Фото: TechCrunch

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду