У Китаї закрили понад 100 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах

У Китаї закрили понад 100 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах

12:15,
17 Травня 2023
1217

У Китаї закрили понад 100 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах

12:15,
17 Травня 2023
1217
У Китаї закрили понад 100 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах
У Китаї закрили понад 100 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах
Адміністрація кіберпростору Китаю запустила спеціальну кампанію з очищення інформації в інтернеті.

Адміністрація кіберпростору Китаю (САС) запустила спеціальну кампанію з очищення інформації в інтернеті, зосередившись на акаунтах у соціальних мережах, які поширюють фейкові новини та видають себе за контрольовані державою ЗМІ. За останній місяць видалили 107 тисяч облікових записів, які видавали себе за новинні медіа та медійників, а також 835 тисяч фейкових новин. Про це повідомило Reuters.

CAC заявила, що під час перевірки було виявлено облікові записи, які видавали себе за авторитетні засоби масової інформації, фальсифікуючи сцени в студії новин та імітуючи професійних ведучих новин, використовуючи штучний інтелект для створення ведучих, щоб ввести громадськість в оману. Відповідно до заяви CAC, фейкові новини висвітлювали гарячі теми: соціальні інциденти та міжнародні події.

«(CAC) спрямовуватиме онлайн-платформи... для захисту законних прав та інтересів більшості користувачів інтернету щодо отримання авторитетних і справжніх новин», — заявив регулятор, додавши, що заохочує користувачів надавати інформацію про підроблені акаунти.

Зазначено, що уряд Китаю регулярно наказує вживати масштабних заходів для очищення інтернету від матеріалів і висловлювань, які він вважає неприйнятними, образливими та загрозливими для громадськості й бізнесу.

«Очищення відбувається в той час, коли Китай і країни по всьому світу борються з натиском фейкових новин в інтернеті, і багато законів застосовують для покарання винних, — ідеться в публікації — Однак розповсюдження новин у китайських соціальних медіа вже суворо контролюється: такі платформи, як Weibo, схожа на Twitter, віддають перевагу тематичним гештегам, створеним державними ЗМІ, одночасно піддаючи цензурі гештеги щодо питань чи інцидентів, які Пекін вважає делікатними, навіть якщо вони стають вірусними».

Нагадаємо, нещодавно в Китаї заарештували чоловіка, який поширив фейкову новину, створену через ChatGPT.

Фото: Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду