Учасниця програми «Супермама» на каналі СТБ назвала Росію «своєю державою»

Учасниця програми «Супермама» на каналі СТБ назвала Росію «своєю державою»

15:19,
23 Листопада 2021
11768

Учасниця програми «Супермама» на каналі СТБ назвала Росію «своєю державою»

15:19,
23 Листопада 2021
11768
Учасниця програми «Супермама» на каналі СТБ назвала Росію «своєю державою»
Учасниця програми «Супермама» на каналі СТБ назвала Росію «своєю державою»
На своїй сторінці в інстаграмі вона просуває проєкт з «розвитку Росії» та пишається ним.

21 листопада на каналі СТБ вийшов 33 випуск 4 сезону шоу «Супермама», в якому брали участь четверо жінок із Харкова. Одна з них, Діана Бакід, є інстаграм-блогеркою з мільйоном підписників. Серед дописів Діани користувачі соцмереж знайшли такий, в якому вона називає Росію «нашою державою» та просуває проєкт російського бізнесмена Дмитра Давидова «20 ідей з розвитку Росії». На фото Бакід тримає рекламний проспект цього проєкту. Фото супроводжує текст: «Гордиться нашей страной можно лишь потому, что в ней есть ещё сильные умы, направляющие свой энергетический поток во имя общего будущего - так, например, Предприниматель Дмитрий Давыдов предложил свой план по развитию страны на 20idei.ru. Считаю, что такой проект - большой подарок для нашего государства и оно должно его поддержать!»

«Детектор медіа» звернувся по коментар до пресслужби каналу СТБ та самої Діани Бакід, але на момент публікації цієї новини не отримав відповідей. Після отримання запитів від редакції публікація зі сторінки блогерки була видалена. 

Діані Бакід тридцять років, вона виховує трьох доньок, називає себе екстрасенсом, запевняє, що може допомогти людям, зокрема жінкам, нормалізувати відносини з чоловіками, передбачати майбутнє, покращити фінансове становище тощо. На деяких сумнівних російських сайтах Бакід звинувачують в шахрайстві, але сама вона в програмі «Суперамама» відкидає ці звинувачення, називаючи їх замовними через конкуренцію на ринку екстрасенсів. Вона також є експерткою російського видання «Ліза».

Проєкт «20 ідей для розвитку Росії», який просуває в інстаграмі Бакід, останні кілька місяців рекламують багато популярних блогерів із Росії та державні російські ЗМІ. Серед тих, хто писав про цей проєкт, — комік Максим Галкін, актриса Наталія Рудова, співак Микола Басков, телеведучі Ксенія Бородіна та Олена Водонаєва. Статті про «20 ідей» з'являлися у «Ведомостях», «Коммерсанте», «Ленте.ру», Forbes, урядовій «Российской газете» та інших виданнях. Як пише російська служба Бі-бі-сі, ніхто не знає, хто такий Дмитро Давидов, який, за оцінкою видання, витратив на рекламу цього проєкту щонайменше півмільярда російських рублів (майже 6,7 мільйона доларів США). Автори матеріалу припускають, що він пов’язаний із російською владою.

«Детектор медіа» чекає на коментарі від пресслужби телеканалу СТБ. 

Фото: інстаграм-сторінка Діани Бакід

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Укроп
15:48 / 23.11.2021
Твоя страна? Так чего ты сидишь в Украине? Мотай в "свою страну". С-ка продажная!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду