ЗМІ: Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні

ЗМІ: Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні

16:54,
6 Липня 2021
2058

ЗМІ: Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні

16:54,
6 Липня 2021
2058
ЗМІ: Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні
ЗМІ: Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні
Автори:
За даними AIN.UA, компанія Amazon не буде запускати в Україні свій e-commerce, основна мета реєстрації компанії в Україні – популяризація AWS.

Американська корпорація Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні, про що свідчать дані з держреєстрів, пише AIN.UA.

За даними джерел ЗМІ, в Україні зареєструвався один із підрозділів Amazon, що відповідає за хмарні послуги – AWS (дохід цього підрозділу за 2020 рік склав близько $ 5 млрд).

Йдеться про компанії ТОВ «Амазон Дата Сервісес Україна». Вона зареєстрована в Україні в грудні 2020 року. Директор представництва - Денис Головатюк. Її основний вид діяльності: КВЕД 63.11 (обробка даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність). Його часто як основний або супутній вибирають інтернет-бізнеси.

Кінцевий бенефіціар компанії – А100 РОУ ІНК. або ж A100 Row, Inc., яка імовірно є одним з юросіб Amazon, зареєстрованим в Делавері. У 2019 Amazon запускала підрозділ в Естонії і Латвії з подібною назвою: Amazon Data Services Estonia і Amazon Data Centre Latvia, і вони також було зареєстровано на A100 Row Inc. Підрозділи компанії в інших країнах також називаються так само, наприклад, Amazon Data Services India або Amazon Data Services Czech Republic.

Компанія «Амазон Дата Сервісес Україна» не зареєстрована як платник ПДВ, і за 2020 рік у неї, за даними податкової, немає доходів і прибутку.

За даними AIN.UA, компанія Amazon не буде запускати в Україні свій e-commerce, основна мета реєстрації – популяризація AWS. 

Фото: tipsmake.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду