У Росії затримали 18-річного тіктокера. Його звинувачують у нападі на автомобіль ФСБ

У Росії затримали 18-річного тіктокера. Його звинувачують у нападі на автомобіль ФСБ

17:07,
27 Січня 2021
1629

У Росії затримали 18-річного тіктокера. Його звинувачують у нападі на автомобіль ФСБ

17:07,
27 Січня 2021
1629
У Росії затримали 18-річного тіктокера. Його звинувачують у нападі на автомобіль ФСБ
У Росії затримали 18-річного тіктокера. Його звинувачують у нападі на автомобіль ФСБ
Автори:
Сьогодні суд має обрати блогерові Костянтину Лакеєву запобіжний захід.

26 січня у Москві затримали 18-річного блогера TikTok Костянтина Лакеєева, у якого в соцмережі понад 800 тисяч підписників. За одними даними, блогера затримали співробітники Федеральна служба безпеки (ФСБ), за іншими - затримання здійснила поліція.

Лакеєва підозрюють в нападі на автомобіль з номерами ФСБ на Квітковому бульварі під час акції «Свободу Навальному!», яка відбулася в суботу, 23 січня. Протестувальники закидали автомобіль сніжками, крім того, вони били автомобіль ногами і стрибали на капот.

Блогера затримали в «тікток-хаусі», де він жив разом з іншими тіктокерами. У своєму Instagram Лакеєв стверджує, що входить у команду блогерів Good People. Разом з Лакеєвим, на допити відвезли ще близько десяти осіб, однак головним підозрюваним у справі нападу на автомобіль є саме Лакеєв.

Близько 7 години ранку 27 січня блогер вийшов на зв'язок і повідомив, що знаходиться в Слідчому комітеті. Сьогодні суд має обрати йому запобіжний захід.

У Слідчому комітеті повідомили, що затримали чоловіка 2002 року народження, який, за версією слідства, причетний «до навмисного пошкодження службового автомобіля на Квітковому бульварі». Однак ім’я затриманого не повідомляють.

23 січня в 100 містах Росії відбулися акції протесту «Свободу Навальному!», під час яких затримали майже 4 тисячі осіб. Всього за результатами акцій протесту Слідчий комітет порушив 20 кримінальних справ.

Нагадаємо, напередодні акцій протесту у соціальній мережі TikTok поширився флешмоб на підтримку російського опозиційного діяча Олексія Навального, який зараз знаходиться слідчому ізоляторі «Матроська тиша». Відео з хештегом #свободунавальному уже зібрали майже 400 млн переглядів. 

У роликах підлітки вішають портрети Навального в школах, жартують про його стосунки з дружиною Юлією та засуджують арешт. 

У відповідь на флешмоб Роскомнагляд пригрозив соціальним мережам адміністративними штрафами до 4 млн рублів за те, що вони поширюють «заборонену інформацію» і закликають підлітків до участі в акціях протесту. 

Через це соціальні мережі почали видаляти заклики до участі в акціях протесту за звільнення Олексія Навального на вимогу Генпрокуратури і Роскомнагляду. Наприклад, TikTok видалила 38% повідомлень, YouTube - 50%, а Instagram - 17%.

17 січня Олексія Навального затримали у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво». Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи «Новічок» у кінці серпня минулого року в РФ.

18 січня Навального відвезли в СІЗО «Матроська тиша», де він пробув ніч і де відбувся суд, який призначив йому 30 діб арешту.

19 січня Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря, яке вже подивилися понад 96 млн разів. Це відео за кількістю переглядів обігнало фільм-розслідування «Він вам не Дімон», який вийшов у 2017 році і зібрав майже 34 млн переглядів.

Фото: TikTok

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду