YouTube заблокує канал Geek Journal через скарги телеканалу «1+1». «1+1 медіа» пояснила, за що

YouTube заблокує канал Geek Journal через скарги телеканалу «1+1». «1+1 медіа» пояснила, за що

11:53,
22 Січня 2021
8848

YouTube заблокує канал Geek Journal через скарги телеканалу «1+1». «1+1 медіа» пояснила, за що

11:53,
22 Січня 2021
8848
YouTube заблокує канал Geek Journal через скарги телеканалу «1+1». «1+1 медіа» пояснила, за що
YouTube заблокує канал Geek Journal через скарги телеканалу «1+1». «1+1 медіа» пояснила, за що
Автори:
У групі «1+1 медіа» заявили, що готові до діалогу з авторами каналу Geek Journal щодо використання авторського контенту на YouTube.

Сервіс відеохостингу YouTube вирішив з 28 січня заблокувати Geek Journal - канал україномовних кінооглядів блогера Тайлера Андерсона. Як пояснює сам блогер, причиною такого рішення стали три скарги на ролики каналу, які подав канал «1+1». У скаргах представники каналу заявили, що Geek Journal порушує авторське право їхніх продуктів.

Тайлер стверджує: його згадки контенту ТСН підпадають під визначення «fair use». Це юридичний принцип, згідно з яким захищені авторським правом матеріали можна використовувати без дозволу власника цих авторських прав. 

Про це блогер з псевдонімом Тайлер Андерсон розповів на сторінці свого проєкту Geek Journal у Facebook та у відеозверненні.

Привіт, людини! Сподіваюсь, що у вас все гаразд! Бо в нас не те дуже. Плюс не сподобалось, коли їй в очі кажуть, ... </ p> Опубліковано Geek Журнал - Новини Кіно ті серіали </ a> & nbsp; Четвер, 21 січня 2021 р.

Він пояснив, що канал буде повністю заблоковано через тиждень з моменту страйку від «1+1». Жодне з відео, яке вийшло на каналі, не можна буде переглянути.

Останнє відео на його каналі, оприлюднене 20 січня, мало назву «Як втратити все за 30 років? Коли 1+1 став г+г? СВ Шоу, Імперія кіно, Шоу довгоносиків, ТСН». Наразі відео недоступне у YouTube. В цьому відео Тайлер Андерсон звинуватив «1+1» у плагіаті форматів своїх шоу та серіалів.

Перший страйк від «1+1» канал Geek Journal отримав ще в листопаді 2020 року. Блогера звинуватили у порушенні авторських прав за огляд шоу «Маскарад». У огляді Тайлер Андерсон звинуватив «1+1» у плагіаті шоу «Маска», яке вийшло на телеканалі «Україна».

Після скарги телеканалу відеохостинг видалив відео, незважаючи на те, що Geek Journal подав апеляцію. Після цього Тайлер Андерсон записав звернення, в якому запропонував кілька варіантів вирішення проблеми. Серед них - перезалити обрізану версію відео на YouTube.

На захист Geek Journal висловився блогер Богдан Логвиненко.

«1+1 робить російські серіали російською мовою в Україні, краде без жодної ліцензії чужий формат і подає скарги на блогерів, які про це розповідають. Зараз крутий україномовний канал Geek Journal, на якому 100 тисяч підписників, може закрити YouTube просто тому, що канал подав скаргу на використання кадрів з їх крадених шоу і російських серіалів. Мені просто цікаво, дорогі співробітники 1+1, вам досі приємно працювати на Коломойського? Ви усвідомлюєте, що ваші милі «Сніданки» вже є міжпрограмкою до російського порядку денного?», - написав у Facebook Логвиненко.

З моменту повідомлення Андерсоном про блокування його каналу в українському сегменті Twitter хеш-тег #saveGeekJournal піднявся на перше місце. Всього під цим хештегом опублікували понад 6 тисяч твітів.

У групі «1+1 медіа» в коментарі MediaSapiens наголосили, що принцип fair use, на який посилається Тайлер Андерсон, не можна застосувати до каналів з монетизацією та, зокрема, до заблокованих відео, оскільки вони містять рекламну інтеграцію.

«У відповідь на заяву автора YouTube-каналу Geek Journal щодо упередженості Групи 1+1 media у блокуванні інтернет-контенту, інформуємо, що 1+1 media виступає за захист авторського права та боротьбу з незаконним використанням контенту медіахолдингу на усіх майданчиках. Регулярно, за допомогою власної розробки – технологічного сервісу захисту авторських прав SUDUM, – група оперативно виявляє та блокує піратський контент в інтернеті, у тому числі на відеохостингу YouTube. Лише за два останні роки програмою SUDUM було виявлено та заблоковано понад 270 тисяч відео, а із Google видалено більше 110 тисяч посилань на піратський контент, що порушує авторські права», - заявили у групі. 

У групі відмітили, що використання контенту 1+1 media, як і інших медіагруп, оглядачами чи блогерами в інтернеті, дозволено лише за попередніх домовленостей з правовласниками. Будь-яке копіювання, трансляція чи поширення контенту без такого дозволу є незаконним і розцінюється як піратство. 

«1+1 media має позитивний досвід співпраці з популярними блогерами та авторами інших YouTube-каналів, коли встановлювалися офіційні домовленості і був отриманий дозвіл на використання відеоконтенту компанії, без подальшого узгодження матеріалів з боку холдингу. У випадку з Geek Journal, компанія не отримувала жодних повідомлень чи запитів щодо використання власного контенту. У тому числі після першої скарги, яка була надіслана восени минулого року. У свою чергу, Група 1+1 media відкрита до діалогу з авторами каналу Geek Journal та запрошує команду на зустріч з метою ознайомлення з правилами щодо використання авторського контенту на YouTube та обговорення ситуації, що склалася», - наголошують у групі.

Тим часом, Тайлер Андерсон створив новий канал на YouTube, на який уже підписалося понад 12 тисяч користувачів.

Нагадаємо, канал про кіно та серіали Geek Journal створили п’ять років тому у Запоріжжі. Його автор і ведучий Тайлер Андерсон став відомим завдяки фразі-візитівці «Привіт мої улюблені людини!». Він першим розповідав про новинки кіно в YouTube українською.

Андерсон став популярний зокрема і за критику творіння «1+1» - серіалу «Школа». Його він критикував за банальний сюжет, відверто погану акторську гру та засилля реклами.

Фото: YouTube

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lloydshiex
22:13 / 11.12.2021
Good blog you have got here.. It is difficult to find quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate people like you! Take care!! klauskateisto.lt
Geek Fun
03:38 / 23.01.2021
Підпишіть петицію на підтримку Geek Journal, YouTube має нас почути http://chng.it/PfCLRqsC
смерть плюсам
21:52 / 22.01.2021
ваші потворні серіали тільки для даунів, горіть у пеклі московські погані, уйобіща ви хворі, хто там працює
смерть плюсам
21:50 / 22.01.2021
виздихайте уйобіща з каналу гавно плюс гавно, ви хворі виблядки
DIDKO
13:18 / 22.01.2021
дострибався плагіатор дешевий, не вийшло з нього бєдкомедіана, занадто тупий для дотримання авторських прав, як у цивілізованому світі виявився.. туди тобі й дорога, знову на помийку ! 1+1 респект , за лікбез для дибільчиків ;)
Vira
12:57 / 22.01.2021
Дійсно Г+Г низькопробна помийна яма.
Всеволод
12:45 / 22.01.2021
Відверто кажучи, такі дії кАНАЛУ"г+г" обернуться зворотною реакцією для нього ж, оскільки завдяки блокуванню (забороні) контенту, як правило, зростає й його популярність... А кАНАЛ дійсно низькопробний і його продукти розраховані на розумово відсталого споживача, хоча останнім часом майже весь мас-медіа в Україні перетворився на помийну яму нечистот....
Всеволод
12:44 / 22.01.2021
Відверто кажучи, такі дії кАНАЛУ"г+г" обернуться зворотною реакцією для нього ж, оскільки завдяки блокуванню (забороні) контенту, як правило, зростає й його популярність... А кАНАЛ дійсно низькопробний і його продукти розраховані на розумово відсталого споживача, хоча останнім часом майже весь мас-медіа в Україні перетворився на помийну яму нечистот....
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду