Портрет українського користувача Telegram: молода людина з великого міста

Портрет українського користувача Telegram: молода людина з великого міста

14:09,
29 Вересня 2020
2456

Портрет українського користувача Telegram: молода людина з великого міста

14:09,
29 Вересня 2020
2456
Портрет українського користувача Telegram: молода людина з великого міста
Портрет українського користувача Telegram: молода людина з великого міста
Автори:
Кожен п’ятий українець користується Telegram.

Такими є результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного на замовлення ГО «Детектор медіа» фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно із соціологічною службою Центру Разумкова. Результати дослідження презентували 29 вересня аналітик фонду «Демократичні ініціативи» Петро Бурковський і директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко.

Згідно опитування, один з п’яти українців (21%) користується месенджером Telegram. Третина з них (35%) користується цим месенджером регулярно, маже половина (49%) час від часу, ще 12% дуже рідко.

При цьому джерелом інформації про стан справ в Україні та світі телеграм-канали назвали тільки 9% опитаних.

Типовий користувач Telegram – це мешканець або мешканка великого міста чи обласного центру, переважно віком до 29 років.

Під час користування телеграм-каналами його або її цікавить дуже широке коло питань: політичні події (42% від тих, хто користується часто або іноді), життя спільноти, до якої він/вона належать (40%), охорона здоров’я, в тому числі епідемія коронавірусної хвороби (38%), тематика хобі або професії (37%), новини місця, де він/вона мешкають, і гумор та сатира (по 33%), економічна ситуація (26%), туризм і подорожі (25%), освіта і саморозвиток (22%).

Нагадаємо, за даними цього ж дослідження, Facebook – найпопулярніша соцмережа українців як джерело інформації про стан справ в Україні та світі: нею користуються для отримання інформації 58% респондентів. За нею йдуть Instagram (25%) і Telegram (9%). 34% респондентів зазначили, що взагалі не користуються соцмережами.

Повні результати дослідження читайте тут.

Дослідження проведене на замовлення ГО «Детектор Медіа» Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2022 респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Фото: Руслан Новосьол

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду