На Трампа подали до суду через його наказ проти «цензури соцмереж»

На Трампа подали до суду через його наказ проти «цензури соцмереж»

15:08,
3 Червня 2020
1877

На Трампа подали до суду через його наказ проти «цензури соцмереж»

15:08,
3 Червня 2020
1877
На Трампа подали до суду через його наказ проти «цензури соцмереж»
На Трампа подали до суду через його наказ проти «цензури соцмереж»
Автори:
У позові стверджується, що наказ президента порушує право на свободу слова користувачів. Саме для захисту свободи слова Трамп і видав цей наказ

Американська некомерційна організація «Центр демократії та технологій» подала позов проти підписаного 28 травня 2020 року виконавчого розпорядження президента США Дональда Трампа про запобігання онлайн-цензурі.  У позові стверджується, що наказ порушує Першу поправку, тобто право на свободу слова в інтернеті. Про це повідомляє Укрінформ.

«ЦДТ подав позов, оскільки дії президента є прямою атакою на свободу слова, захищену Першою поправкою. Уряд не може і не повинен змушувати онлайн- посредників модерувати повідомлення відповідно до примх президента. Блокування цього наказу має вирішальне значення для захисту свободи слова та продовження важливої ​​роботи щодо забезпечення чесності виборів 2020 року », - заявила президентка і генеральна директорка ЦДТ Олександра Гренс. Вона також вважає, що наказ покликаний стримувати боротьбу соціальних медіа з дезінформацією та розпалюванням насильства на їхніх платформах. 

Раніше повідомлялося, що подавати до суду проти наказу Трампа збираються Facebook, Twitter та Google, і зараз готують спільний позов.

Нагадаємо, що президент Трамп підписав наказ після того, як Twitter позначив один з його твітів як такий, що «потребує додаткової перевірки». Наказ вносить зміни до 230 статті Акту про дотримання етики в ЗМІ. Ця стаття була прийнята в 1996 році і захищала соціальні мережі від кримінального переслідування за контент, опублікований користувачами. Соцмережі в ньому розглядалися як «майданчики», а не творці контенту. Згідно з наказом Трампа, після того, як соцмережі починають модерувати контент користувачів, вони втрачають статус «майданчиків» і стають медіа. Таким чином вони несуть відповідальність за оприлюднений ними контент.

Фото: medpagetoday.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду