Instagram почала попереджати про фейковий контент

Instagram почала попереджати про фейковий контент

10:51,
17 Грудня 2019
3684

Instagram почала попереджати про фейковий контент

10:51,
17 Грудня 2019
3684
Instagram почала попереджати про фейковий контент
Instagram почала попереджати про фейковий контент
Автори:
Соцмережа також стала повідомляти користувачів, що їх підпис до публікації може бути образливим або знущальним.

У Instagram почали попереджати про фейковий контент користувачів по всьому світу. Правило поширюється на публікації, історії, профіль і особисті повідомлення. Про це повідомляється у офіційному блозі компанії.

Перевіряти контент будуть сторонні компанії. Для пошуку копій фейкових публікацій соцмережа використовує технологію зіставлення публікацій. Крім цього, якщо контент визнали фейковим на Facebook, то схожі публікації автоматично отримають таку позначку в Instagram, і навпаки.

Як пише Techcrunch, публікації і рекламні кампанії політиків в Instagram,  під це правило не потрапляють. Їх контент соцмережа не перевірятиме. Це виняток журналісти назвали «узгодженим з політикою Facebook». Вони нагадали, що компанія дозволяє політикам збирати гроші і «розмазувати суперників» за допомогою фейків.

Крім того, починаючи з 16 грудня, у Instagram є ще одна зміна: там почали попереджати користувачів, що їх підпис до публікації може бути образливим або знущальним. Про це також оголосили у блозі компанії.

Таке попередження з'явиться перед публікацією, але його можна проігнорувати. Система працює за допомогою нейромережі, яка порівнює підпис з текстами, на які раніше скаржилися через образи. Функцію запустили в деяких країнах, але пообіцяли розповсюдити на весь світ в найближчі місяці.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що Instagram заборонила реєстрацію користувачів молодше 13 років.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Facebook Blog
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду