Трамп поширив у Твіттері фейкову цитату Рональда Рейгана

Трамп поширив у Твіттері фейкову цитату Рональда Рейгана

13:35,
9 Липня 2019
2130

Трамп поширив у Твіттері фейкову цитату Рональда Рейгана

13:35,
9 Липня 2019
2130
Трамп поширив у Твіттері фейкову цитату Рональда Рейгана
Трамп поширив у Твіттері фейкову цитату Рональда Рейгана
Автори:
Президент США ретвітнув «цитату» Рейгана із маловідомого акаунту. Цитата виявилася неправдивою.

У понеділок, 8 липня, президент США Дональд Трамп поділився у своєму Твіттері фейковою цитатою колишнього президента-республіканця Рональда Рейгана. Про це повідомляє CNN. Зараз твіт президента досі доступний, але при переході за посиланням, яке він опублікував, видно, що твіт видалили.

Дональд Трамп знайшов твіт маловідомого акаунту під назвою «Батальйон Рейгана», який копіював контент ще одного, більш відомого акаунту з такою самою назвою. Цей же акаунт-копія мав менше 300 підписників, коли Трамп поширив його твіт, з’ясували журналісти.

Твіт, пише CNN, звучав як звернення до «слабких консерваторів», яких «навіть не можна рівняти» із «нашим президентом». До твіту додавалося фото Трампа і Рейгана, які тисли одне одному руки та цитата, яка нібито належить Рейгану. Він нібито казав, що «коли я познайомився з цією молодою людиною, я відчув, що тисну руку президентові».

«Мило!», — відреагував Трамп, поділившись цим твітом на своїй сторінці.

Журналісти CNN пишуть: хоча фото і справжнє, але цитата Рейгана є неправдивою. Рональд Рейган ніколи не висловлювавсчя про Трампа в такому ключі, пояснюють вони. До слова, факт-чекери перевірили цю цитату ще у 2016-му, коли її почали поширювати у статтях на Фейсбуці, де Трампа показували у позитивному світлі.

Джоан Дрейк, адміністративна директорка президентського фонду та інституту Рональда Рейгана, повідомила у лютому веб-сайту PolitiFact: «Він ніколи не говорив такого про Дональда Трампа».

Дрейк повідомивла PolitiFact, що це фото було зроблене 3 листопада 1987 року на прийомі у «блакитній кімнаті» Білого Дому, який був присвячений мистецтву та де з Рональдом Рейганом зустрічалися неприбуткові громадські організації.

У Інституті Рейгана за запит CNN щодо нового Твіту Трампа журналістам не відповіли.

Нагадаємо, раніше Трамп став героєм мемів після помилки, якої він допустився у Твіттері.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
CNN
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду