Трампа звинуватили в расизмі після твітів про конгресменок від Демократичної партії

Трампа звинуватили в расизмі після твітів про конгресменок від Демократичної партії

12:30,
15 Липня 2019
1832

Трампа звинуватили в расизмі після твітів про конгресменок від Демократичної партії

12:30,
15 Липня 2019
1832
Трампа звинуватили в расизмі після твітів про конгресменок від Демократичної партії
Трампа звинуватили в расизмі після твітів про конгресменок від Демократичної партії
Автори:
Президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа звинуватили в расизмі через дописи у Твіттер про конгресменок від Демократичної партії.

Як повідомляє «Радіо Свобода», 14 липня Дональд Трамп оприлюднив низку твітів, у яких заявляв, що ці жінки нібито не є американськими громадянками за народженням і що вони повинні поїхати назад, до тих «занепалих та заражених злочинністю країн», з яких походять.

«Так цікаво спостерігати за «прогресивними» демократичними конгресменками, які спершу приїхали з країн, де уряди – це цілковита й повна катастрофа, найгірші, найбільш корумповані та неспроможні, ніж будь-де в світі (якщо у них взагалі є здатні функціонувати уряди), а тепер голосно й злісно розповідають людям у Сполучених Штатах – найвеличнішій та найпотужнішій країні в світі – як має працювати наш уряд», – написав президент США.

Він додав, що ці країни «потребують допомоги» членкинь уряду США, тож вони не мусили б звідти їхати.

Трамп не назвав імен жінок, яким адресував свої послання, однак може йтися про групу не білих жінок у Конгресі, які вперше обрані до Палати представників і не приховують свого критичного ставлення до Трампа.

У Демократичній партії твіти президента назвали расистськими, республіканці переважно їх не коментують.

Речниця Палати представників Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi) заявила у відповідь, що Трамп хоче «зробити Америку знову білою».

«Наше розмаїття – це наша стійкість, а наша єдність – це наша сила», – додала вона.

Конгресменка від демократів з Нью-Йорка Александрія Окасіо-Кортес (Alexandria Ocasio-Cortez) висловила думку, що президент США «нездатен осягнути Америку, яка включає нас», маючи на увазі представників меншин.

«Пане президенте, країна, з якої я «походжу» і країна, які ми всі складали присягу – це Сполучені Штати», – прокоментувала Окасіо-Кортес.

А колишній віце-президент США Джо Байден (Joe Biden), який є головним претендентом на номінацію на наступних президентських виборах від Демократичної партії, звинуватив Трампа в поширенні «риторики ненависті» та напруги між представниками різних рас для власної політичної вигоди.

«Давайте визначимося: расизму та ксенофобії немає місця в Америці», – додав він.

Як повідомляв «Детектор медіа», минулого тижня Трамп запросив правих активістів на «саміт соціальних мереж». Перед цим він поділився маніпулятивним відео з членкинею Демократичної партії США Ненсі Пелосі.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
NBC News
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду