У Facebook заявили, що втручання РФ у голосування щодо Brexit не було

У Facebook заявили, що втручання РФ у голосування щодо Brexit не було

10:51,
25 Червня 2019
1843

У Facebook заявили, що втручання РФ у голосування щодо Brexit не було

10:51,
25 Червня 2019
1843
У Facebook заявили, що втручання РФ у голосування щодо Brexit не було
У Facebook заявили, що втручання РФ у голосування щодо Brexit не було
Автори:
Керівництво Facebook заявляє, що не знайшло "жодних доказів" російського втручання у хід референдуму щодо виходу Великобританії з ЄС (Brexit) у червні 2016 року за допомогою цієї соцмережі.

Компанія провела внутрішній аналіз даних і не виявила жодної "істотної спроби" з боку зовнішніх сил вплинути на результат голосування, заявив в інтерв'ю BBC Radio 4 директор з комунікацій, віцепрезидент Facebook Ніколас Клегг, повідомляє DW.

За словами колишнього віцепрем'єра Великобританії, який з жовтня 2018 року працює у Facebook, є спокуса пояснювати політичний землетрус у Сполученому Королівстві "змовою". Однак Клегг вважає, що скептичні настрої британців щодо членства в ЄС мають "більш глибоке коріння".

Водночас представник Facebook заявив про необхідність державного регулювання соціальних мереж. "Створення подібних правил не є завданням приватних компаній — ні великих, ні малих", — наголосив він. Зокрема, представник Facebook вказав на "термінову необхідність" створення нових норм щодо захисту даних, а також ведення виборчих кампаній і оцінки висловлювань, що розпалюють ненависть.

Як повідомляв “Детектор медіа” Facebook розпочала розслідування щодо можливого впливу Росії на перебіг референдуму щодо виходу Великої Британії з Європейського Союзу, який відбувся в 2016 році.

Тоді 51,9 % британців підтримали Brexit. Передбачалось, що королівство залишить Євросоюз 31 березня 2019 року. Однак британські парламентарі відхилили угоду про умови Brexit, досягнуту урядом Терези Мей з Брюсселем.  Відтак Лондону надали відстрочку до 31 жовтня.

Це рішення компанія ухвалила через тиск з боку британських законодавців, незадоволених попереднім розслідуванням Facebook.

У грудні минулого року соціальна мережа заявила, що виявила всього три рекламні дописи, оплачені із російських акаунтів у період голосування на референдумі щодо виходу Британії з ЄС. Facebook констатувала, що використання її платформи для втручання з боку РФ було незначним, особливо в порівнянні з впливом на вибори в США того ж року.

Згодом парламент Великої Британії закликав компанії Facebook і Twitter оперативно надати всю можливу інформацію про втручання Росії в голосування щодо Brexit. У разі, якщо цього не станеться, парламент пообіцяв застосувати санкції.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
thepeoplespartner.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду