YouTube планує створити окремий проект для дітей

YouTube планує створити окремий проект для дітей

10:53,
20 Червня 2019
2442

YouTube планує створити окремий проект для дітей

10:53,
20 Червня 2019
2442
YouTube планує створити окремий проект для дітей
YouTube планує створити окремий проект для дітей
Автори:
Відеохостинг YouTube планує створити окремий проект для дитячого контенту, який буде називатися YouTube Kids.

Як пише The Wall Street Journal, автори ідеї вважають, що це дозволить захистити юних користувачів від роликів сумнівного змісту.

Ідея створити окремий YouTube для дітей може бути дуже ризикованою, оскільки подібний контент дуже популярний на відеохостингу і залучає гроші рекламодавців. Проте керівництво компанії погодилося з критикою тих користувачів, які кажуть, що діти дуже часто отримують доступ до роликів, які їм дивитися не належить.

Ще одним варіантом обмеження доступу дітей до дорослого контенту є зміна звичайних налаштувань YouTube. Зараз після перегляду одного відео користувач автоматично перемикається на наступне, відповідно до системи рекомендацій відеохостингу. У цьому випадку є варіант, що юний глядач побачить ролик, який може виявитися “шкідливими”.

В YouTube конкретні зміни поки не коментують. Там пояснюють, що йдеться про внутрішню політику компанії. The Wall Street Journal зазначає, що можливим приводом для зміни внутрішньої політики YouTube став позов групи адвокатів, які заявили, що відеохостинг розміщував ролики, не повідомляючи в них про “небезпеку” контенту для неповнолітніх.

За однією з версій, YouTube Kids створюється саме для того, щоб уникнути судового процесу.

Як повідомляв “Детектор медіа”, раніше YouTube повідомив про намір повністю відключити коментарі для відеороликів, на яких присутні особи до 18 років, щоб “захистити дітей і сім'ї”.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
doc.by
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду