WhatsApp обмежить розсилку повідомлень від ЗМІ

WhatsApp обмежить розсилку повідомлень від ЗМІ

17:01,
13 Червня 2019
2007

WhatsApp обмежить розсилку повідомлень від ЗМІ

17:01,
13 Червня 2019
2007
WhatsApp обмежить розсилку повідомлень від ЗМІ
WhatsApp обмежить розсилку повідомлень від ЗМІ
Автори:
У WhatsApp хочуть триматися образу приватного месенджера і боротися з масовою розсилкою новин користувачам від засобів масової інформації.

Розробники месенджеру WhatsApp планують обмежити для ЗМІ можливість масової розсилки повідомлень користувачам, які користуються цією програмою. Тим самим у компанії планують захистити своїх користувачів від можливих зловживань і підтримувати образ WhatsApp як суто приватного месенджера. Про це написали на офіційному сайті компанії.

З цією метою вже з 7 грудня цього року сервіс планує почати вживати заходів юридичного характеру проти тих, хто буде розсилати масові повідомлення або ж підтримуватиме такі дії інших. Портал MEEDIA повідомляє, що цей процес зачепить чимало ЗМІ.

Упродовж кількох останніх років чимало видань і ЗМІ стали активніше використовувати сервіс WhatsApp. Серед них — і німецькі Süddeutsche Zeitung та Westdeutscher Rundfunk. До речі, швейцарська Schweizer Rundfunk стала першою німецькомовною медіакомпанією, котра, за власною інформацією, почала експериментувати з розсилкою новин за допомогою WhatsApp ще у 2014 році.

Платформа WhatsApp, яка належить компанії Facebook, не передбачає можливість масової розсилки повідомлень від ЗМІ. Аби надсилати свої новини у вигляді розсилок користувачам мессенджера, ЗМІ зазвичай звертаються до посередників. Але і вони також підпадуть під нові обмеження сервісу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за користувачами WhatsApp могли шпигувати, подзвонивши їм.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду