У Бразилії втретє за рік заблокували WhatsApp

У Бразилії втретє за рік заблокували WhatsApp

11:00,
20 Липня 2016
2107

У Бразилії втретє за рік заблокували WhatsApp

11:00,
20 Липня 2016
2107
У Бразилії втретє за рік заблокували WhatsApp
У Бразилії втретє за рік заблокували WhatsApp
Автори:
Суд Бразилії втретє за рік заблокував по всій країні месенджер WhatsApp.

Як повідомляє Reuters, компанія відмовилася видавати конфіденційну інформацію про користувачів, які фігурують в розслідуваннях поліції. Тому суд розпорядився, аби бразильські телефонні оператори негайно призупинити доступ до WhatsApp.

Крім того, суд зобов'язав компанію Facebook (якій належить WhatsApp - ред.) виплачувати по 50 тис. реалів в день до виконання рішення про надання інформації бразильській владі. Як написав засновник сервісу Ян Кум на своїй сторінці в Фейсбуці, влада країни вимагає від адміністрації месенджера дані про особисте листування користувачів. Однак цієї інформації у компанії немає, так як листування не зберігається на серверах.

Це не перший випадок конфлікту бразильської влади і WhatsApp. Робота месенджера втретє блокується на території країни, а в березні поліція навіть на короткий час заарештовувала віце-президента Facebook по Латинській Америці.

Як писав MediaSapiens, користувачі популярного месенджера WhatsApp щодня здійснюють понад 100 мільйонів голосових викликів - це понад 1100 викликів в секунду.

Також стало відомо, що організатори військового перевороту в Туреччині використовували для спілкування месенджер WhatsApp.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
alfabetajuega.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду